Donald Trump a revenit la CNN. Candidatul la alegerile prezidențiale din 2024 le-a cerut republicanilor să bage SUA în incapacitate de plată

Joi, 11 Mai 2023, ora 07:45
2338 citiri
Donald Trump a revenit la CNN. Candidatul la alegerile prezidențiale din 2024 le-a cerut republicanilor să bage SUA în incapacitate de plată
Donald Trump a revenit la CNN după o „pauză” de 7 ani. FOTO: News.ro

Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a cerut congresmenilor americani, miercuri seară – la postul CNN, unde n-a mai apărut din 2016 – a să provoace o incapacitate de plată a datoriei, dacă nu vor există reduceri bugetare „masive”. Candidat la alegerile prezidenţiale americane din 2024, Trump a participat la un schimb televizat de replici cu alegătorii din New Hampshire.

CCN a găzduit miercuri prima apariţie tv a lui Donald Trump de când a fost condamnat pentru agresiune sexuală de o instanţă civilă din New York.

„Aleşilor, senatorilor, le spun: dacă nu vă dau reduceri masive, va trebui să provocaţi o neplată”, a lansat Donald Trump, candidat la alegerile prezidenţiale din 2024, într-o discuţie cu alegătorii, moderată de CNN.

Democraţii şi republicanii sunt angajaţi într-o confruntare cu privire la creşterea plafonului datoriei SUA, o manevră legislativă necesară pentru ca cea mai mare economie a lumii să poată continua să îşi plătească facturile, oficialii şi creditorii.

Donald Trump a estimat că neîndeplinirea obligaţiei de plată va fi probabil evitată, prezicând că democraţii vor „ceda” în acest dosar.

Succesorul său democrat, Joe Biden, a exclus totuşi ideea unor negocieri care să vizeze reduceri de buget pentru moment, acuzându-i pe republicanii din Congres că ţin economia „ostatică”.

Fără un vot în Congres, Statele Unite s-ar putea afla în incapacitate de plată în această vară. Această situaţie ar avea, potrivit Casei Albe, consecinţe catastrofale asupra ocupării forţei de muncă şi a creşterii economice, pe lângă destabilizarea finanţelor mondiale.

Donald Trump, evaziv la CNN pe două subiecte de larg interes

Donald Trump s-a arătat extrem de evaziv la CNN cu privire la războiul din Ucraina, refuzând să spună concret dacă vrea o victorie pentru Kiev sau pentru Moscova.

Cu privire la avort, o problemă pe care republicanii sunt din ce în ce mai incomozi, Donald Trump a refuzat din nou să spună dacă va adopta o interdicţie naţională a avortului.

Trump continuat atacurile împotriva succesorului său Joe Biden, posibilul său rival în 2024, asigurând că „pune serios presiune asupra lui”. Preşedintele democrat a reacţionat imediat ce schimbul televizat s-a încheiat. „Chiar vreţi încă patru ani din asta?”, a scris el pe Twitter. „Dacă nu vreţi, contribuiţi la campania noastră”, a scris Biden.

Emisiunea a avut și momente tensionate în platou. „Nu eşti o persoană bună”, „nu ştii despre ce vorbeşti” – a insultat-o fostul preşedinte în repetate rânduri pe moderatoarea Kaitlan Collins de la CNN.

Sub preşedinţia sa, miliardarul a lansat multe atacuri la adresa presei, şi în special a CNN, numind jurnaliştii „duşmani ai poporului”. În octombrie anul trecut, fostul preşedinte a depus chiar şi o plângere împotriva postului, acuzându-l că l-a defăimat pentru a-l descuraja să candideze la alegerile din 2024.

Președintele SUA Joe Biden l-a ironizat pe Donald Trump la cina anuală a corespondenților de presă la Casa Albă
Președintele SUA Joe Biden l-a ironizat pe Donald Trump la cina anuală a corespondenților de presă la Casa Albă
Preşedintele american Joe Biden l-a ironizat pe contracandidatul său la alegerile prezidenţiale din SUA din toamna acestui an, republicanul Donald Trump, pe care l-a comparat cu ”un băieţel...
Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Germania duce o ofensivă de farmec în interiorul Partidului Republican. Japonia își aliniază propriul „îmblânzitor“ pentru Trump. Oficiali guvernamentali mexicani discută cu tabăra...
#Donald Trump, #CNN, #alegeri prezidentiale SUA, #Joe Biden , #SUA