Trump vrea ca zidul cu Mexicul sa fie transparent. Spune ca americanii ar putea fi loviti in cap de saci de droguri aruncati peste granita

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 15:48
2848 citiri
Trump vrea ca zidul cu Mexicul sa fie transparent. Spune ca americanii ar putea fi loviti in cap de saci de droguri aruncati peste granita
Foto:Facebook/President Donald J. Trump

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a dezvaluit jurnalistilor de pe Air Force One ca zidul antiimigratie nu trebuie sa acopere neaparat intreaga lungime a frontierei cu Mexic.

De asemenea, acesta a insistat ca zidul antiimigratie trebuie sa fie transparent, pentru ca vamesii americani sa poata supraveghea si partea mexicana a granitei cu Statele Unite, transmite BBC.

Miliardarul republican si-a exprimat ingrijorarea ca americanii ar putea sa fie loviti in cap de pungi cu droguri, aruncate peste zid de catre traficantii mexicani, daca nu va exista un zid transparent. Acesta si-a reiterat si dorinta de a instala panouri solare pe zidul de la granita cu Mexic.

"Oricat de oribil ar putea sa sune, atunci cand ei arunca saci mari cu droguri peste... daca ai oameni pe partea cealalta a zidului, nu ii vezi. Daca te lovesc in cap cu 27 de kilograme de chestii? Te-au terminat", a declarat presedintele Trump.

Traficantii au utilizat inclusiv catapulte si alte metode inovatoare pentru a-si transporta drogurile in Statele Unite.

Totusi, construirea de tuneluri subterane reprezinta o metoda mult mai intalnita si nu exista informatii despre vamesi raniti de drogurile aruncate peste granita dintre Mexic si SUA.

Construirea unui zid antiimigratie la granita sudica a reprezentat cea mai importanta promisiune electorala a republicanului Donald Trump.

De asemenea, acesta a sustinut in repetate randuri ca costurile ridicarii zidului vor fi acoperite de catre Mexic.

Dupa sase luni de mandat, presedintele american pare ca recunoaste o parte din dificultatile practice si geografice ale ridicarii unui zid de-a lungul intregii frontiere dintre Mexic si Statele Unite.

"Avem munti. Avem niste rauri care sunt violente si haine. Avem niste zone care sunt atat de indepartate, incat nimeni nu incearca sa treaca granita", le-a marturisit jurnalistilor americani, care l-au insotit la bordul aeronavei Air Force One spre Franta.

Acesta a precizat ca s-ar putea sa fie nevoie de 1120-1480 de kilometri de zid transparent, desi exista deja aproximativ 1.000 de kilometri de garduri la granita dintre Mexic si SUA.

Presedintele George W Bush a investit aproximativ 7 miliarde de dolari in ridicare gardurilor de la granita cu Mexic.

Trump vrea sa impuna o taxa de 20% asupra bunurilor importate din Mexic pentru a finanta zidul de la frontiera

SUA a lansat licitatia pentru gardul cu Mexic. Trebuie sa fie inalt, greu de strapuns, greu de catarat pe el si sa arate bine

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Trump zidul antiimigratie, #zidul antiimigratie granita SUA Mexic , #presedinte SUA