Emotii pentru Elena Udrea: Deputatii juristi decid daca avizeaza urmarirea penala in dosarul Gala Bute

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 09:31
3133 citiri
Emotii pentru Elena Udrea: Deputatii juristi decid daca avizeaza urmarirea penala in dosarul Gala Bute

Comisia juridica din Camera Deputatilor dezbate miercuri cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penala fata de Elena Udrea, in dosarul Gala Bute.

Astfel, se asteapta ca parlamentarii juristi sa dea fie un aviz favorabil, fie unul nefavorabil, in cazul Elenei Udrea, care este urmarita penal si in dosarul Microsoft, in care fostul ei sot Dorin Cocos se afla in arest preventiv.

Raportul juristilor va ajunge in plenul Camerei Deputatilor, unde va fi supus votului, iar DNA isi va putea continua cercetarile, in cazul in care parlamentarii le dau unda verde.

Elena Udrea promite un serial cu politicieni si oameni de presa

DNA a cerut, luni, avizul Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea, dupa ca a facut 18 perchezitii in dosarul Gala Bute, in care au fost sesizate noi infractiuni de coruptie.

DNA cere aviz pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea

In comunicatul remis presei de DNA se precizeaza ca deputatul Elena Udrea este acuzat de abuz in serviciu, tentativa de folosire a unor documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, precum si de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Faptele au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in perioada 2010 - 2012.

De altfel, Udrea le-a cerut parlamentarilor sa voteze in favoarea incuviintarii cererii DNA, adaugand ca nu are de ce sa isi dea demisia. "Nu vreau ca Parlamentul sa faca zid in fata Justitiei, asa ca le cer tuturor sa voteze in favoarea incuviintarii cererii DNA. Imi voi dovedi nevinovatia in Justitie", a scris pe Facebook Elena Udrea.

Udrea cere Parlamentului sa o dea pe mana DNA: Imi voi dovedi nevinovatia in Justitie

Elena Udrea, huiduita la politie: De ce sa imi dau demisia din Parlament?

Procurorii anticoruptie au facut cereri similare si in ceea ce ii primeste pe fostii ministri ai Economiei Varujan Vosganian si Ion Ariton, cel din urma implicat, de asemenea, in Gala Bute. Astfel, Comisia Juridica din Senat a avizat pozitiv, marti, solicitarile DNA.

Eveniment Quarterly Report

Averile adunate ilegal ar putea fi confiscate. Cum arată proiectul de lege USR
Averile adunate ilegal ar putea fi confiscate. Cum arată proiectul de lege USR
USR depune un proiect de lege prin care infractorii să nu se mai bucure de averile dobândite ilegal, prin care se prelungește perioada în care se poate face confiscarea extinsă....
Europarlamentarul Corina Crețu, despre suspendarea fondurilor europene pentru România: „Nu există pericol”
Europarlamentarul Corina Crețu, despre suspendarea fondurilor europene pentru România: „Nu există pericol”
Europarlamentarul Corina Creţu a declarat, pentru AGERPRES, că măsurile fiscale asumate de către Guvern vin în contextul unui deficit bugetar excesiv, dar că nu există pericolul suspendării...
#Elena Udrea aviz urmarire penala, #Elena Udrea DNA, #elena udrea gala bute , #Elena Udrea