Un drog nou a început să fie distribuit în București. Polițiștii au ridicat peste 3.500 de pliculețe

Vineri, 06 Octombrie 2023, ora 12:14
2149 citiri
Un drog nou a început să fie distribuit în București. Polițiștii au ridicat peste 3.500 de pliculețe
Drogurile descoperite de polițiști FOTO Poliția Capitalei

Şaptesprezece persoane, din care trei în stare de arest preventiv, sunt cercetate în dosarul în care au avut loc percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la suspecţi de trafic cu o substanţă psihoactivă nouă. La dosar au fost reunite 41 de sesizări penale depuse la Poliţia Capitalei şi la Jandarmeria Bucureşti, precum şi 17 petiţii ale cetăţenilor şi societăţilor comerciale din zona unde acţionau grupările.

”În urma punerii în executare a celor 10 mandate de percheziţie domiciliară, la data de 4 octombrie a.c., au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3.610 pliculeţe ce conţin Alpha-PHiP (substanţă psihoactivă nouă), aproximativ 50 de grame de NSP, aproximativ 5 grame de canabis, un cântar electronic, 12 telefoane mobile şi 20.200 de lei, despre care există indicii temeinice că ar provine din activităţi de vânzare de NSP”, a transmis, vineri, Poliţia Română.

În urma audierilor, procurorul DIICOT - Structura Centrală - Secţia de Combatere a Traficului de Droguri a dispus măsura controlului judiciar pentru 7 dintre bănuiţi şi a reţinut alţi 10, pentru trafic intern de droguri de risc şi mare risc, deţinere de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu, operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Joi, trei persoane dintre cele reţinute au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, şase fiind plasate în arest la domiciliu şi cealaltă - sub control judiciar.

Miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, au pus în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar privind efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe psihoactive.

”S-a reţinut că, pe parcursul anului 2023, mai multe persoane bănuite ar fi vândut, în mod repetat, diferite cantităţi de substanţe psihoactive (Alpha-PHiP substanţă psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice), cu preţul de aproximativ 10 lei pentru o doză. Interacţiunile între dealeri şi consumatori ar fi avut loc preponderent stradal, în zone situate în centrul municipiului Bucureşti”, arăta Poliţia.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală au fost duse, pentru audieri, peste 20 de persoane.

Potrivit sursei citate, la dosarul cauzei au fost reunite 41 de sesizări penale, privind membrii grupărilor infracţionale, înregistrate la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi al Direcţiei Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, precum şi 17 petiţii ale cetăţenilor şi societăţilor comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zona de acţiune a grupărilor infracţionale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Bine ați venit în România! Avem o mică întârziere! Așa se salutau călătorii care mergeau cu trenul de la Pitești spre București după ce au aflat că au de așteptat câteva ore pentru a...
Instructor de yoga din București implicat în trafic de persoane. Ar fi câștigat 1,4 milioane de euro după ce a exploatat sexual 8 victime
Instructor de yoga din București implicat în trafic de persoane. Ar fi câștigat 1,4 milioane de euro după ce a exploatat sexual 8 victime
Cinci persoane au fost reţinute, în dosarul care vizează infracţiuni sexuale şi în care este implicat un instructor de yoga din Bucureşti. Anchetatorii au dispus sechestru asupra a 10...
#drog nou, #droguri, #perchezitii, #Bucuresti , #droguri