Boc: La ritmul lui Antonescu, foarfeca de taiat panglici ajungea la muzeul de antichitati (Video)

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 14:58
3124 citiri
Boc: La ritmul lui Antonescu, foarfeca de taiat panglici ajungea la muzeul de antichitati (Video)
Foto: Antena3

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat, vineri, un tronson de 21 de kilometri din Autostrada Soarelui, cel care leaga Murfatlar de Agigea. Boc a profitat de prilej pentru a-i ironiza pe Victor Ponta si Crin Antonescu, spunand ca daca ar fi fost ei la guvernare "foarfeca" pentru taierea panglicilor ar fi ajuns la muzeul de antichitati.

Tronsonul inaugurat vineri a fost gata cu doua zile mai devreme, premierul comentand ca, probabil, constructorii au dorit sa le faca o bucurie romanilor de Ziua Imnului.

Emi Boc i-a felicitat atat pe ei cat si echipa de la Ministerul Transporturilor care a dat dovada de seriozitate si a aratat ca se poate face treaba buna, respectandu-se strandardele de cost, preturile corecte si termenele de dare in folosinta a lucrarilor. De asemenea, ministrul Anca Boagiu a fost felicitata pentru faptul ca a reziliat unele contracte care nu erau respectate.

Premierul a reamintit ca exista toate indiciile ca Romania a inregistrat trei trimestre consecutive de crestere economica, informatia urmand sa fie confirmata de INS in luna august, ceea ce arata ca ne aflam pe drumul cel bun si putem continua investitiile atat de necesare in infrastructura, un obiectiv major al Guvernului.

Emil Boc s-a referit si la "bascalia" care se face prin presa legat de numarul mic de kilometri de autostrada pe care ii inaugureaza guvernul pe care il conduce, respectiv 54, 17 sau 21.

"Ii invit sa compare cu marele succes al guvernului Tariceanu, cu 5 km in 4 ani(...)Acesti kilometri sunt reali(...)Le spuneam bine celor din Alianta Socialista ca pe vremea lor foarfeca de taiat panglici a ruginit. Daca Ponta si Antonescu ar ajunge la putere, ar trimite foarfeca la muzeul antichitatilor, la ritmul de munca al lui Antonescu", a declarat Emil Boc.

Prezenta la inaugurare, Anca Boagiu s-a aratat foarte multumita de modul in care au fost duse la bun sfarsit lucrarile la tronsonul inaugurat vineri. Ministrul si-a exprimat convingerea ca Autostrada Soarelui va fi gata in intregime in iunie 2012.

In ceea ce priveste tronsonul Cernavoda-Medgidia, Boagiu a declarat ca decizia de a rezilia contractul cu firma COLAS a fost una corecta, in conditiile in care vineri s-au deschis ofertele in urma organizarii noii licitatii iar preturile cerute sunt la jumatate din cele ale companiei COLAS atunci cand a fost invitata sa plece.

"Decizia va aduce economii pe acest tronson(...)sper ca intr-o luna vom da drumul la lucrari, va vom informa cine este castigatorul", a declarat ministrul, invitandu-i pe "contestatarii de profesie" sa lase lucrarile in pace.

"Le transmit un mesaj public tuturor constructorilor: sunt in competitie. Unii au dovedit ca pot sa faca lucrari de calitate", a mai spus ministrul Boagiu, reamintind insa ca a dat si numeroase penalizari celor care nu s-au tinut de treaba, "chiar foarte multe".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Emil Boc inaugurare autostrada, #Boc Autostrada Soarelui, #Boagiu contract COLAS , #premier