Boc: Vremea privilegiilor a trecut! E vremea legilor corecte!

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 21:08
3123 citiri
Boc: Vremea privilegiilor a trecut! E vremea legilor corecte!
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a explicat, miercuri seara, la postul publica de televiziune, ca legea pensiilor, asa cum a fost ea propusa de aprobata, este extrem de necesara, pentru ca, fara ea, sistemul risca sa intre in colaps, iar cei care se vor pensiona peste 30 de ani nu vor mai primi nimic.

"Pe viitor avem de a face cu un principiu: fara privilegii, fara discriminari. Ganditi-va in ce situatie ar fi o persoana careia i-am pastrat pensia de 100 de miliaone fata de o persoana care intra pe sistemul nou de pensii si ar avea 20 de milioane de lei desi fac parte din aceeasi categorie. Vom avea curajul sa venim in fata romanilor, chiar daca vom fi pentru unele categorii nepopulari. Daca nu am face acest lucru am incalca Constitutia din perspectiva principiului egalitatii.

Orice se face in aceasta tara nu se face foarte usor. Noi zguduim lucruri din sistem care timp de 20 de ani au fost obisnuite sa functioneze altfel. Dar am spus ca venim la guvernare ca sa facem treaba si nu vrem sa venim la serviciu ca sa avem de unde sa plecam. Pretuiesc la fel de mult si magistratii, si functionarii, si parlamentarii, dar trebuie sa avem curajul sa le spune: avem salarii mai mari, trebuie sa avem contributie mai mare. (...) Vremea privilegiilor a trecut! E vremea legilor corecte!", a spus Boc, la TVR1.

Pensie de excelenta pentru artisti

Premierul a spus ca artistii care reprezinta tara si ii aduc recunoastere peste hotare vor primi o pensie de excelenta, fara a arata si care vor fi criteriile care vor stabili cine merita si cine nu sa primeasca o astfel de pensie.

"Voi propune, de exemplu pentru artisti, sa avem pensii de excelenta. Nu este firesc ca un Florin Piersic, un Radu Beligan sau Stela Popescu, Arsinel sa traiasca dintr-o pensie de trei sau cinci milioane de lei vechi. Si aici putem, cati avem, 20 de mari actori ai neamului, sa punem o pensie de excelenta de 30-40 de milioane de lei", a declarat Boc.

Premierul a mai spus ca pentru militarii care pleaca in misiuni speciale sau pentru politisti s-ar putea stabili "o formula de recompensa" prin instituirea unui pilon de pensii complementar celui public. Seful Executivului a precizat ca masura va fi aplicata in masura in care vor fi resurse bugetare.

Guvernul a aprobat miercuri Legea pensiilor, proiect ce prevede recalcularea tuturor pensiilor speciale in termen de cinci luni de la intrarea in vigoare a actului normativ. La finalul sedintei Executivului, premierul Emil Boc a anuntat ca vor fi recalculate 180.000 de pensii speciale, din care doar 15% vor scadea, respectiv cele care sunt mai mari de 3.000 de lei.

Astfel, vor scadea pensiile fostiilor militari, politisti, magistrati si angajati ai serviciilor speciale, deoarece cuantumul acestora va fi raportat la contributia individuala la bugetul de pensii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Emil Boc lege pensii, #pensii speciale contributie, #privilegii pensii , #premier
Comentarii