Emil Boc: Violentele din strada nu ne vor ajuta sa rezolvam problemele

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 20:40
2310 citiri
Emil Boc: Violentele din strada nu ne vor ajuta sa rezolvam problemele

Desi a recunoscut ca este dreptul oricarui cetatean, in democratie, sa protesteze, premierul Emil Boc a precizat, marti seara, la B1TV, ca nu violentele vor ajuta la rezolvarea situatiei grele in care se afla romanii.

"Sub nici o forma violentele stradale nu ne vor ajuta sa rezolvam. Sper sa nu se mai intample situatia de duminica. Suntem in democratie, iar siguranta cetateanului nu o negociez.

Recunosc dreptul si legitimitatea oamenilor de a demonstra pasnic, pentru ca asta tine de esenta democratiei. Ne-am asumat responsabilitatea sa atragem toate nemultumirile oamenilor. Cineva trebuia sa ia masurile de austeritate. Sunt sigur ca sunt si alti nemutumiti, care nu sunt in piata la ora asta", spus seful Guvernului.

Reuters comenteaza cazul Arafat: Boc l-a reangajat pentru a calma spiritele

Pe de alta parte, Emil Boc s-a declarat constient de faptul ca romanii au iesit in strada intr-un "fel de manifestatie anti-sistem", nemultumiti de masurile de austeritate.

Emi Boc a recunoscut ca este "ingrijorat", dar a precizat ca este ingrijorat inca de acum trei ani.

"Nu este usor sa te uiti in Europa si sa vezi numai furtuna. Stim cu totii prin ce am trecut si nu am pierdut nici o ocazie pentru a le transmite romanilor ca fara sprijinul lor, Romania s-ar fi scufundat. Noi am castigat o stabilitate econonica relativa. Fireste, stabilitatea asta nu se resimte si in buzunarul oamenilor, mai este pana atunci, dar va veni si acea vreme", a mai afirmat premierul.

Intrebat de ce politienienii Puterii s-au ascuns, de la inceperea protestelor, premierul a opinat ca "de multe ori, este mai bine ca politicienii sa taca. Ce se intampla in piata aduce mai mult a manifestare anti-sistem. Din nefericire, vorba lui Churchill, democratia este cea mai proasta forma de guvernare, cu exceptia tuturor celorlalte. Cu alte cuvinte, tot democratia ramane singura solutie de guvernare.

Boc a dezmintit informatiile potrivit carora ministrul de Interne Traian Igas nu s-ar fi aflat in tara in momentul violentelor din Bucuresti. "Am vorbit cu dansul si sambata, si duminica, era in tara. Jandarmeria a comunicat in permanenta cu presa, iar aceasta institutie este cea care are obligatia sa restabileasca ordinea. Autoritatile statului au actionat conform legii", a precizat premierul.

Ulterior, spre sfarsitul emisiunii, Emil Boc a fost intrebat daca s-ar duce in mijlocul manifestantilor. "Trebuie gandit acest lucru, eu sunt adeptul cumpanirii unei decizii, mai ales atunci cand ai responsabilitatea a 22 de milioane de romani", a fost replica sefului Guvernului.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...