Nicolaescu nu s-a prezentat la intalnirea cu Sanitas

Marti, 21 Octombrie 2008, ora 11:04
1069 citiri
Nicolaescu nu s-a prezentat la intalnirea cu Sanitas

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, nu s-a prezentat, marti dimineata, la intalnirea cu liderii sindicatului Sanitas, drept care acestia au anuntat ca vor declansa greva generala, in noiembrie.

Sindicalistii vor organiza un miing in Capitala, pe data de 4 noiembire si o greva de avertisment de doua ore, pe 10 noiembrie, dupa care va urma greva generala.

Liderii Sanitas urmau sa se intalneasca pentru a doua oara cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, asteptand un raspuns dupa ce au revendicat marirea salariilor cu 50%.

Cele doua parti s-au intalnit saptamana trecuta la negocieri, sindicalistii amenintand cu proteste daca nu li se vor solutiona cererile, informeaza Realitatea Tv.

Revendicarile sindicalistilor sunt majorarea bugetului alocat sanatatii in 2009, cresterea veniturilor personalului din sistemul sanitar, majorarea salariilor cu 50-60%, acordarea primelor de vacanta, acordarea tichetelor de masa pentru toti salariatii din domeniul sanatatii si completarea regulamentului de sporuri cu propunerile Federatiei Sanitas dupa aprobarea bugetului pe 2009.

Intalnirea precedenta dintre cele doua parti nu le-a adus sindicalistilor nici un raspuns concret privitor la majorarea salariilor.

Sindicalistii au afirmat ca angajatii din sistemul sanitar sunt platiti din fonudl asigurarilor de sanatate si revendicarile lor nu vor afecta alte bugete.

Regele Charles al III-lea își reia activităţile publice. Prima vizită va fi chiar la un centru de combatere a cancerului
Regele Charles al III-lea își reia activităţile publice. Prima vizită va fi chiar la un centru de combatere a cancerului
Începând de marți, 30 aprilie, Regele Charles al III-lea se întoarce la muncă. El își va relua activităţile publice, medicii săi considerând "foarte încurajatoare" evoluţia stării...
Carnea de miel – de la cum o alegi la cum o prepari
Carnea de miel – de la cum o alegi la cum o prepari
Mielul este una dintre cele mai sănătoase cărnuri: conține grăsimi bune, este o sursă importantă de zinc, de seleniu și este bogată în vitamine din complexul B. În plus, carnea slabă de...
#Sanitas, #Nicolaescu, #lideri, #sindicat, #sanatate, #salarii, #greva , #sanatate