Ministrul francez de Interne cere masuri impotriva delincventei straine, inainte de alegeri

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 22:30
1111 citiri
Ministrul francez de Interne cere masuri impotriva delincventei straine, inainte de alegeri
Foto: RTL

Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a plasat "delincventa straina" printre subiectele campaniei prezidentiale din 2012 si a cerut "masuri specifice", pe care spera sa le vada luate inainte de alegeri.

Un studiu al Observatorului national al delincventei si raspunsurilor penale (ONDRP) cu privire la acte de delincventa comise de resortisanti straini este asteptat in ianuarie, dar Claude Gueant a explicat faptul ca fenomenul este "superior mediei", relateaza Liberation.

Ministrul francez a explicat, pentru Europe 1, ca doreste sa fie adoptata, in lunile urmatoare, o lege care ar permite sa i se ia titlul de sejur unui strain care s-ar face vinovat de un delict grav, in conditiile in care s-ar afla in Franta "de putin timp" si nu ar fi "legat de familie".

Aceste persoane, "comitand un act de delincventa arata ca nu se inscriu intr-un proces de integrare", a comentat, apoi, Claude Gueant, pentru France 2.

"Nu este vorba de o revenire la dubla pedeapsa", care fusese desfiintata de Nicolas Sarkozy, a afirmat Claude Gueant, explicand ca "nu se pune problema aplicarii acestui regim unor persoane care ar avea o carta de sejur in Franta, ar avea o familie, copii etc".

In aceeasi zi, "domnul securitate" al UMP, deputatul Eric Ciotti, se declarase gata sa depuna, in Adunarea Nationala, o propunere de lege, iar Claude Gueant asigura ca doreste sa faca "imposibilul" pentru ca un text sa fie adoptat inainte de alegerile prezidentiale.

Este, totusi, improbabil ca o astfel de lege sa poata fi adoptata inainte de sfarsitul sesiunii parlamentare (sfarsitul lunii februarie), mai ales cu opozitia previzibila a majoritatii de stanga din Senat, adauga sursa citata.

Acest proiect al lui Claude Gueant a fost discutat, marti seara, la un dejun la care au participat ministrul si parlamentari ai UMP, potrivit unor surse concordante.

Potrivit altui participant, "era vorba mai degraba de idei de integrat in proiectul prezidential" decat de schita unei legi. Dar acest lucru "a fost fara indoiala validat de Elysee" de atunci, a adaugat participantul.

Claude Gueant a fost acuzat ca a stabilit o legatura intre delincventa si imigratie, cand si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu "delincventa comisa de romani" in Franta, "deosebit de cruda, deoarece ii utilizeaza mult pe copii", adauga Liberation.

Joi, ministrul si-a reafirmat intentia de a inaspri pedeapsa in caz de recidiva, ceea ce, potrivit lui Eric Ciotti, constituie o cale de a "ameliora lupta impotriva delincventei, mai ales a acestei delincvente savarsite din obisnuinta", intr-un moment in care spargerile si violenta la adresa persoanelor, cele doua puncte negre ale delincventei, continua sa fie in crestere.

Claude Gueant doreste ca minimuri stabilite de lege sa poata fi pronuntate nu numai impotriva recidivistilor, ci si impotriva persoanelor condamnate in trecut pentru delicte diferite de cele pentru care sunt judecate in momentul respectiv.

Aceste anunturi ale ministrului Claude Gueant survin in contextul in care stanga ataca de mai multe saptamani bilantul presedintelui Nicolas Sarkozy in lupta impotriva delincventei.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#delincventa straina Franta, #Claude Gueant, #imigranti Franta , #Franta