Iarna grea loveste Europa - haos pe sosele (Galerie foto)

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 15:30
5399 citiri
Iarna grea loveste Europa - haos pe sosele (Galerie foto)

Iarna grea a lovit din nou Europa, provocand haos pe sosele, intarzieri ale mijloacelor de transport, inchiderea aeroporturilor.

In Ungaria, zapada proaspat asternuta in noaptea de joi spre vineri i-a cam tinut pe oameni in case. Meteorologii avertizeaza ca nici in weekend vremea nu se va imbunatati. In regiunile Vas si Veszprem, viteza vantului va ajunge la 70 km/ora.

Zapada a depasit 10 centimetri, in majoritatea oraselor, scrie Budapest Times.

MAE a emis, vineri, o noua atentionare meteo pentru Ungaria.

"Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Ungaria, asupra faptului ca, Serviciul National Ungar de Meteorologie anunta pentru vineri, 18 ianuarie 2013, cod rosu de viscol si vant in judetele Veszprem si Vas din vestul Ungariei si cod portocaliu de viscol in restul judetelor din vestul si sud-vestul Ungariei.

In restul judetelor din Ungaria, cu exceptia judetelor Heves, Nograd si Pest, se anunta cod galben de ninsoare, vant si pe alocuri ploaie ingheata. Politia solicita participantilor in trafic sa circule cu atentie pe portiunile de sosea acoperite cu zapada si gheata".

MAE: Atentionare de calatorie pentru Ungaria si Croatia

Slovenia se lupta cu zapada incepand de la mijlocul saptamanii care se incheie. Slovenia Press Agency relateaza ca zapada cazuta a determinat intarzieri ale trenurilor de pana la 15 minute, in timp ce autobuzele au circulat, in Primorsko, cu intarzieri de 30 de minute.

Nici in Marea Britanie situatia nu este mai placuta. Incepand de joi ninge incontinuu, traficul rutier devenind haotic.

Daily Mail, scrie ca Eurostar a anulat patru curse intre Londra si Bruxelles, aeroporturile din Bristol si Cardiff au fost inchise, iar britanicii au fost avertizati sa nu plece in calatorii decat daca este absolut necesar.

Estul, nord-estul Marii Britanii si Scotia au fost cele mai lovite zone, joi seara si vineri dimineata, vremea rea urmand sa se extinda si in restul regatului.

In Suedia, cel putin 100 de masini s-au ciocnit, joi, din cauza poleiului, pe autostrada E14, langa Helsingborg, relateaza KTLA. Trei persoane si-au pierdut viata si 20 au fost ranite, in coliziunea in lant.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#zapada Europa, #iarna Ungaria, #iarna Slovenia, #zapada Marea Britanie , #stiri Europa
Comentarii
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5
De ce este haos pe soselele din Europa ? In Amnerica nu este !