Povestea fetei care face navetă 6 kilometri până la școală și a luat 10 la Evaluarea Națională

Vineri, 07 Iulie 2023, ora 12:52
2439 citiri
Povestea fetei care face navetă 6 kilometri până la școală și a luat 10 la Evaluarea Națională
17 elevi care au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională au fost premiați de CJ Buzău FOTO Unsplash

O elevă din comuna Bisoca, localitate aflată în zona de munte a judeţului Buzău şi care locuieşte la o distanţă de 6 kilometri de şcoală, a fost premiată alături de alţi 16 copii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională în cadrul unei şedinţe festive la Consiliul Judeţean (CJ) Buzău.

17 elevi care au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională au primit din partea CJ Buzău diplome şi un premiu special în valoare de 4.000 de lei fiecare.

"Vă premiem în semn de recunoştinţă. Vă mulţumesc, începe cea mai frumoasă perioadă din viaţa voastră, cea de liceeni. Sunt ferm convins că o să vă pregătiţi în continuare la fel de bine şi după aceea urmează facultatea. Înseamnă că avem prezent şi avem şi viitor, pentru că mai devreme sau mai târziu voi veţi fi oamenii care o să ne luaţi locul", a declarat, vineri, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Printre premiaţi s-a aflat şi o elevă a Şcolii Gimnaziale "Gheorghe Munteanu Murgoci" din comuna Bisoca. Localitatea se află în nordul judeţului, într-o zonă montană greu accesibilă, mai ales în timpul iernii sau în perioadele ploioase din când drumurile devin aproape impracticabile. Cu multă ambiţie, eleva s-a pregătit pentru examen, fără meditaţii, şi a obţinut media 10.

"Cred că m-am pregătit din clasa a VI-a, cred că mi-a fost de ajutor că am fost atentă la ore şi m-am pregătit intens pentru examen. Nu am avut meditaţii. Voi merge la Colegiul Naţional 'Bogdan Petriceicu Hasdeu', profitul Matematică-Informatică. Când aveam timp liber, când puteam, mi-am mai ajutat şi familia", a spus Daria Mădălina Dobrotă.

Cu toate că şcoala în care eleva a învăţat de află la 6 kilometri depărtare de locuinţă, a fost susţinută de părinţi pentru a putea merge la cursuri şi pentru a se pregăti temeinic.

"A muncit de mică, a fost un copil conştiincios care a lucra constant şi a ajuns la rezultatele de astăzi. Sunt mândră de ea şi sper să o ţină aşa. Fiind de la ţară, ne-a ajutat şi acasă în treburile gospodăreşti, dar principala activitate a fost cartea. Şcoala se află cam la 6 kilometri depărtare de casă, dar are microbuz şcolar. Înainte ne mai deplasam cu maşina. Drumurile sunt aşa cum sunt, mai rele pe timp de iarnă, ne deplasăm mai greu", a declarat Mirela Dobrotă, mama elevei premiate.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#evaluare nationala, #note de zece evaluare nationala, #consiliul judetean buzau , #Evaluare Nationala 2023