Jandarmeria: 39 de persoane prinse cu droguri asupra lor la festivalurile de pe litoral. 98 de petrecăreți au avut nevoie de intervenția SMURD

Duminica, 30 Aprilie 2023, ora 12:49
2018 citiri
Jandarmeria: 39 de persoane prinse cu droguri asupra lor la festivalurile de pe litoral. 98 de petrecăreți au avut nevoie de intervenția SMURD
Echipele UPU-SMURD Constanţa au acordat sprijin unui număr de 98 de participanţi. FOTO: Poliția Română / DIICOT

Treizeci şi nouă de persoane au fost depistate cu droguri asupra lor de către jandarmi în timp ce încercau să intre la festivalurile care au loc în această perioadă la malul mării, informează Jandarmeria Constanța. Precizările vin după ce Tribunalul Constanța a dispus măsura arestării preventive în cazul a 6 traficanți de droguri de mare risc, precum cociaină sau metamfetamină.

„În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 39 persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere. De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa, în cooperare cu forţele Ministerului Afacerilor Interne, au depistat un bărbat asupra căruia au fost găsite substanţe interzise. În urma celor constatate, persoana a fost condusă la sediul DGPL Constanţa pentru luarea măsurilor legale”, a transmis Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanţa a transmis duminică, printr-un comunicat.

De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au dat 21 de amenzi în valoare de 13.890 lei, 18 dintre sancţiuni fiind aplicate la regimul rutier.

Sursa citată a precizat că o atenţie deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor la festivalurile „Beach, please!” din Costineşti şi „Sunwaves” din Mamaia.

„Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi de cel al UPU-SMURD Constanţa au acordat sprijin unui număr de 98 de participanţi, în următoarele situaţii: 29 traumatisme diverse (escoriaţii, contuzii, etc.) şi alte 69 cazuri cu afecţiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacţii alergice, etc.)”, transmite Jandarmeria.

Cinci persoane, dintre care doi minori, au avut nevoie de investigaţii suplimentare şi au fost transportate la spital.

Șase traficanți de droguri străini arestați preventiv

Precizărie Jandarmeriei vin după ce Poliția Română a anunțat sâmbătă, 29 aprilie, că 11 persoane care participau la un festivalul Sunwaves sunt cercetate pentru trafic de droguri, asupra lor fiind găsite cantităţi din diferite substanţe interzise. Şase dintre persoane, cetăţeni străini, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Aceştia ar fi promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog.

Sursa citată a menţionat că au fost făcute patru percheziţii domiciliare fiind găsite şi ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine”) şi 100 de grame de cocaină, 50 de grame de ketamină, 10 grame de haşiş şi 10 doze de metamfetamină.

Şase cetăţeni străini au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind prezentaţi Tribunalului Constanţa care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Doi câini periculoși care erau lăsați liberi prin Mehedinți au fost prinși de jandarmi și duși la un adăpost FOTO
Doi câini periculoși care erau lăsați liberi prin Mehedinți au fost prinși de jandarmi și duși la un adăpost FOTO
Inspectoratul de Jandarmi Mehedinţi a anunțat că doi câini din rasa Cane Corso, consideraţi a fi periculoşi, au fost prinşi de jandarmii din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, ei...
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#festivaluri litoral, #interventii medicale, #consum droguri, #Jandarmeria Romana, #SMURD urgenta , #politie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dar, cine suportă costul intervenției SMURD în astfel de cazuri?
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
In Constantza, acestor "petrecareti" li se spune DROGATI !