Viceprimărița Brașovului, urmărită penal de DNA. Flavia Boghiu promite să își dea demisia

Marti, 06 Februarie 2024, ora 16:47
2824 citiri
Viceprimărița Brașovului, urmărită penal de DNA. Flavia Boghiu promite să își dea demisia
Flavia Boghiu susține că este nevinovată FOTO Facebook/Flavia Boghiu

Viceprimărița Braşovului, Flavia Boghiu, şi şefa Serviciului Administrarea Patrimoniului din cadrul primăriei, Cristine Manolache, sunt urmărite penal de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi permis unei asociaţii să folosească imobilul ”Catacombe Braşov”, fără aprobarea Consiliului Local.

DNA arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, 6 februarie, că, în perioada 1 aprilie - 10 august 2021, ”cele două suspecte, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi fără aprobarea autorităţii publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal şi cu titlu gratuit, unei asociaţii, să folosească imobilul denumit ”Catacombe Braşov”, aflat în proprietatea Primăriei municipiului Braşov, pentru organizarea unor evenimente”.

”Prin demersurile menţionate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Braşov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă”, adaugă DNA.

Flavia Boghiu: ”Stau cu capul sus”

La scurt timp după anunțul DNA, Flavia Boghiu a postat pe Facebook un mesaj în care își susține nevinovăția. Ea a precizat că plângerea a fost făcută de viceprimarul PNL Sebastian Rusu și dezvoltatorul imobiliar Garbis Kehayian, ”care voia să construiască blocuri pe dealurile Brașovului”.

”În 2021, Asociația Amural a desfășurat în Catacombele de După Ziduri un proiect cultural unic în România - Brașov Underground Museum, la a cărui inaugurare am fost prezentă în calitate de viceprimar cu atribuții în domeniul culturii. În urma acestui eveniment, în 2022, viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală. Ironic este că Serviciul Administrare Patrimoniu și Urbanism Comercial, cel care se ocupă cu administrarea patrimoniului și ocuparea temporară a domeniului public se afla în subordinea dânsului. Acest dosar a fost clasat în 2022. Ulterior, în urma unei noi plângeri făcute tot de viceprimarul Sebastian Rusu împotriva mea, dosarul a fost redeschis. Mai multe informații despre acest dosar nu vă pot oferi nici eu la acest moment”, a scris viceprimărița.

Flavia Boghiu a anunțat că, dacă dosarul va fi trimis în judecată, își va da demisia.

”Sunt nevinovată și voi colabora cu organele de anchetă în speranța ca acest dosar să fie soluționat cât se poate de repede, iar în acord cu principiile și valorile în care cred vă spun aici ca să rămână scris: În cazul în care acest dosar va fi trimis în judecată, îmi voi da imediat demisia din funcția de Viceprimar al Brașovului și din funcția de Consilier Local, dar și din toate funcțiile pe care le dețin în USR. Stau cu capul sus și mă pot uita în ochii oricui referitor la activitatea mea din acest mandat”, a mai scris Flavia Boghiu.

Vești proaste pentru Ion Iliescu. Avocat: „Vârsta înaintată nu e o scuză pentru răspunderea penală”
Vești proaste pentru Ion Iliescu. Avocat: „Vârsta înaintată nu e o scuză pentru răspunderea penală”
Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a fost informat că este urmărit penal pentru infracţiuni împotriva umanității. În vârstă de 94 de ani, Iliescu a cerut audierea la domiciliu,...
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Reprezentanţii USR au transmis că PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună şi de data...
#flavia boghiu, #viceprimarita, #brasov, #urmarire penala, #DNA, #abuz in serviciu, #USR , #DNA