DNA verifica partidul lui Gabriel Oprea: Ce spune UNPR despre banii stransi pentru sinistrati (Video)

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 13:56
3791 citiri
DNA verifica partidul lui Gabriel Oprea: Ce spune UNPR despre banii stransi pentru sinistrati (Video)
Foto: Arhiva Facebook/UNPR

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), partidul condus de fostul vicepremier Gabriel Oprea, a dat vineri explicatii despre actiunile procurorilor DNA in ceea ce ii priveste.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, UNPR sustine ca nu au fost perchezitii, ci doar le-au fost solicitate documente de catre procurorii DNA, acestia dorind sa afle cum s-a desfasurat o campanie de strangere de fonduri pentru sinistratii de la inundatiile din 2010 si unde au ajuns banii in final.

Procurorii DNA, la partidul lui Gabriel Oprea: Ar fi fost deturnate fonduri pentru sinistrati

"Referitor la informatia din presa potrivit careia DNA verifica modul cum au fost cheltuite unele fonduri de catre UNPR, facem urmatoarele precizari: Subiectul se refera la solicitarea, in decembrie 2015, de catre DNA, a unor documente privind modul de constituire a Fondului 'Solidaritatea' si destinatia finala a sumelor incasate in acest cont.

Precizam ca, in mai 2010, UNPR a anuntat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectati de criza financiara. UNPR a lansat, la acel moment, o invitatie catre politicieni, parlamentari, agenti economici si catre toti cei care doreau sa contribuie, sa faca donatii in contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au facut, la randul lor, donatii in cont, din veniturile personale", se arata in documentul citat.

UNPR arata mai departe ca banii au fost directionati, ulterior, catre Ministerul Finantelor, care demarase o actiune similara de strangere de fonduri.

"Ulterior, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a deschis un cont de solidaritate cu acelasi scop - diminuarea efectelor crizei economice.

UNPR a varsat, in data de 12.10.2010, in contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donatii cu aceasta destinatie", se mai precizeaza in comunicatul UNPR.

Reprezentantii partidului mai arata ca au fost puse la dispozitia procurorilor toate documentele solicitate.

Reactia UNPR vine dupa ce in media a aparut vineri informatia conform careia au avut loc descinderi la partidul condus de Gabriel Oprea anul trecut.

Surse judiciare au confirmat, pentru Ziare.com, ca exista suspiciuni ca ar fi fost deturnate fonduri pentru sinistrati.

Mai mult, B1 Tv sustine ca anul trecut s-ar fi inceput si urmarirea penala in rem si ca in cadrul perchezitiilor au fost ridicate mai multe documente si ar urma si audieri.

A.S.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#UNPR DNA fonduri sinistrati furati , #UNPR