Incurcatele cai ale mafiei lui Adrian Nastase (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 23:51
13190 citiri
Incurcatele cai ale mafiei lui Adrian Nastase (Opinii)

De maine, guvernul Romaniei este condus cu atributii depline, intelegem, de vicepremierul Gabriel Oprea. Da, stiu ca ati uitat ca e membru in guvern, fix pe aceeasi pozitie pe care o avea si in guvernele Boc si MRU.

Adevarul e ca a fost de o discretie remarcabila, atat de remarcabila, incat nici nu stim exact cu ce se ocupa in guvern.

Iata ca acum am aflat. Sigur ca ar fi fost de asteptat ca vicepremierul Liviu Dragnea sa preia fraiele guvernului in timpul concediului lui Victor Ponta, dar domnia sa prefera probabil o perioada de discretie, dupa ce ultima aparitie publica si-a facut-o la DNA. Ma gandesc ca o fi luat exemplul fostului coleg Relu Fenechiu, care regreta ca nu a luat mai in serios dosarul in care a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.

Dar generarul Oprea e la datorie asa cum il stim mereu, fie ca statea de-a dreapta lui Adrian Nastase, cand intruchipa "mafia personala a lui Adrian Nastase", apoi langa Emil Boc, om de nadejde al lui Traian Basescu si acum al lui Victor Ponta. Incurcate cai, dar e si dl. Oprea, ca tot romanul, impartial, si se lipeste unde ii dicteaza interesul, cel national se-ntelege.

In plus, cum sa-l lase Gabriel Oprea la greu pe cumatrul Ponta, al carui copil l-a botezat. Sigur, au mai fost frecusuri, ca pe vremea cand nasul spunea despre tatal finului: "i-am dus copilul la biserica, cu toate ca Victor Ponta nu are nici un Dumnezeu!". La vremea aceea si Victor Ponta spunea despre nas, presedintele UNPR, ca e tradator. Dar ce mai conteaza la o casa mare un geam spart, nu-i asa?

O casa mare sau, mai corect spus o familie mare, pentru ca PSD si guvernul sunt pentru Victor Ponta un fel de mare familie. Sotia e europarlamentar, socrul e seful senatorilor PSD, un fin e ministrul Justitiei, nasul copilului e vicepremier, verisoara e director de reglementare in cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane.

Si cand imi aduc aminte ce a mai patimit Emil Boc pentru o nepoata adusa de la Cluj intr-un post modest din SGG, cum au curs in capul fostului premier acuzatiile de nepotism! Dl. Ponta nu practica nepotismul. Nu. Premierul are o familie mare si competenta care isi merita pe deplin functiile.

Revenind la dl. vicepremier Oprea, domnia sa intruchipeaza perfect felul in care se face politica in Romania. Din reevaluare in reevaluare, fara merite si principii, fara scrupule si fidelitati, oportunismul este regula jocului.

Citeste si:
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 25 ianuarie, că ar exista premise serioase pentru ca România să intre în Schengen alături de Croaţia, care este deja confirmată....
Comentarii
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
Dovadă solidă că Dragnea merge la pușcărie. Că este Oprea alesul