Gabriela Firea, victimizare în direct la TV. „În acea secundă îmi dau demisia, își dă și soțul meu demisia de la primărie și ieșim complet din viața publică”

Vineri, 07 Iulie 2023, ora 11:17
6509 citiri
Gabriela Firea, victimizare în direct la TV. „În acea secundă îmi dau demisia, își dă și soțul meu demisia de la primărie și ieșim complet din viața publică”
Gabriela Firea face turul televiziunilor după scandalul lagărelor de bătrâni din Voluntari FOTO Hepta

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, face turul televiziunilor și lansează acuzații plus amenințări în scandalul ororilor petrecute la azilele din Voluntari.

Firea acuză că s-ar dori scoaterea ei din politică, în contextul în care anul viitor vor avea loc alegeri, iar lidera PSD vizează o nouă candidatură la Primăria Capitalei.

„După cum știți, acum două luni vindeam copiii României, acum decimez bătrânii României. Este groaznic ceea ce s-a întâmplat în azilele din România. Îmi doresc în calitate de cetățean, nu în calitate de ministru, ca această anchetă să continue în toate căminele de bătrâni și în toate centrele pentru persoanele cu dizabilități din întreaga țară. Campania mediatică s-a focusat pe Voluntari și pe Ilfov, pe persoana mea și a soțului meu. Trebuie să fim corecți cu tot ceea ce se întâmplă în aceste centre în țară.

Vinovații trebuie să plătească fiecare pentru cât a greșit și cât a încălcat legea. Nu apăr și nu am apărat vreodată vreo persoană, indiferent dacă mi-ar fi apropiată, dacă a încălcat vreo lege sau dacă a făcut vreun rău cuiva. Nu putem apăra ca oameni lipsa de îngrijire, lipsa de compasiune, lipsa de alimentație potrivită, de medicamente, de grijă pur și simplu, față de orice persoană, nu numai față de una bătrână și neajutorată și lăsată în grija unui cămin privat care are contracte cu statul”, a declarat Gabriela Firea, potrivit romaniatv.net.

Firea spune că și-ar da demisia dacă ar exista dovezi împotriva sa.

„Intenționat s-au livrat către televiziuni imagini amestecate din aceste centre din Ilfov, 4 la număr, ca să nu se mai înțeleagă unde erau atrocitățile, unde erau bătrânii înfometați. S-a creat confuzia, tocmai pentru ca vinovăția să fie mai mare, să se spună că consiliera ministrului Familie a amenajat un centru de bătrâni și iată bătrânii înfometați. Nu este adevărat.

Eu sper ca organele de anchetă să facă aceste clarificări. Deși cele 600 de pagini date în presă aseară arată că au fost și un interes de altă natură, pentru că imediat USR mi-a cerut demisia, domnul Vlad Voiculescu, domnul Cioloș. Eu îmi dau demisia, dar mie să îmi spună USR și să îmi spună DIICOT-ul care este vina mea, care este vina soțului meu, vina consilierei mele, vina surorii mele care a fost într-un birou pentru copii, nicidecum pentru bătrâni.

Și la Voluntari și la Ilfov atribuțile sale au fost doar pentru programe educaționale-copii. Rog instituțiile statului să aducă dovezi. Unde a fost sora mea șefă la azil? La care azil? În ce județ? În ce oraș? Pentru că eu în aceea secundă îmi dau demisia. Îmi dau și eu demisia de la Minister, își dă și soțul meu demisia de la primărie și ieșim complet din viața publică. Deocamdată este un linșaj mediatic”, a adăugat Firea.

Autoritățile au început arestările

În acest dosar, patru persoane au fost plasate în arest preventiv şi 11 în arest la domiciliu, prin decizia Tribunalului Bucureşti, în urma percheziţiilor la centrele pentru persoanele vulnerabile din judeţul Ilfov. De asemenea, şase persoane sunt cercetate sub control judiciar, iar pentru trei a fost respinsă propunerea de arestare preventivă.

La Tribunalul Bucureşti au fost înregistrate două dosare în urma percheziţiilor de la centrele pentru persoanele vulnerabile.

Astfel, în primul dosar au fost arestate preventiv două persoane, pentru şapte persoane a fost luată măsura arestului la domiciliu, două sunt anchetate sub control judiciar, iar pentru o persoană a fost respinsă propunerea de arestare preventivă.

În cel de-al doilea dosar judecătorii au decis arestarea preventivă pentru două persoane, arest la domiciliu pentru patru persoane, control judiciar pentru patru persoane şi au respins propunerea de arestare pentru două persoane.

Deciziile Tribunalului Bucureşti nu sunt definitive.

Bătrâni umiliți și torturați

În urma descinderilor, aproape 100 de persoane au fost preluate de autorităţi din trei imobile în care ar fi trebuit să primească îngrijiri. Anchetatorii au stabilit că, în loc să fie îngrijiţi, beneficiarii au fost supuşi la tratamente inumane ori degradante.

Exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa/neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi neasigurarea igienei beneficiarilor.

Imediat după apariția anchetelor jurnalistice, sora ministrului Firea s-a transferat, în februarie 2023: acum lucrează la DGASPC Ilfov. Imobilele în care funcționează „lagărul” Casa Cora și Asistența Socială a Primăriei Voluntari aparțin aceluiași proprietar, iar patroana Casei Cora este chiar nașa copilului unei inspectoare de la aceeași instituție ilfoveană.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#Gabriela Firea, #azile batrani, #Voluntari, #firea amenintare , #stiri Gabriela Firea