Mircea Geoana: Uneori te intrebi daca toata ciorba asta cu politica merita

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 23:13
6311 citiri
Mircea Geoana: Uneori te intrebi daca toata ciorba asta cu politica merita
Foto: Antena 3

Mircea Geoana a anuntat ca nu intentioneaza sa se retraga din PSD sau din viata politica si le-a transmis colegilor ca nu este timpul pentru lupte interne in partid.

"Voi cere increderea colegilor mei. Apelul meu serios catre colegii mei si simpatizanti este sa ne pastram cumpatul si unitatea.

In momentul in care situatia politica din Romania se va clarifica, cu calm si cu metoda ne vom intoarce la metodele legate de partid, de transformare a acestui partid intr-unul social-democrat european. (...)Vreau sa descurajez discutiile centrifuge din partid. Daca suntem solizi si stabili se va contura o realitate politica", a spus liderul PSD la Antena 3.

Geoana a explicat ca dovezile de fraudare l-au facut sa isi revina din tristetea de dupa anuntarea rezultatelor oficiale si l-au facut sa nu cedeze.

"Distanta de la extaz la agonie a fost de doar cateva ore. A fost greu. Tristete, deznadejde. Uneori te intrebi daca toata ciorba asta cu politica merita sa o faci. O clipa mi-a trecut prin cap ca poate ar fi clipa sa incerc alt drum, dar cand am vazut cat de mare este aceasta fraudare, cat de complicata este situatia din tara (...) decizia mea este ca voi continua sa ma bat pentru a apara social-democratia romaneasca", a mai spus fostul contracandidat al lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale.

Liderul social-democrat a precizat ca nu poate accepta felul in care alegerile au fost castigate deoarece aceste metode fac din Romania o tara vulnerabila.

"Daca nu vom incerca sa corectam, inseamna ca suntem condamnati sa traim acest tip de pseudo-democratie. M-am speriat cand am vazut ca sunt CNP-uri false, ca oameni decedati au votat, ca oameni vin sa ne spuna ca au fost semnati dar nu au votat. Va roade la baza regimului democratic si va crea un dubiu imens cu privire la alegerile din tara asta", a mai spus Geoana, adaugand ca va fi "aprig dusman al acestui regim" si ca PSD va fi "contrapondere la tentatia lui Basescu de a acapara puterea in Romania".

In ceea ce priveste campania murdara, Mircea Geoana a afirmat ca este impotriva atacurilor personale si nu a dorit sa foloseasca loviturile sub centura. De asemenea, el a negat ca ar fi avut pregatite replici dure pentru a se apara cand Traian Basescu a vorbit despre vizita la Sorin Ovidiu Vantu.

"Nu cred in atacurile la familie. Nu suntem toti soti si tati? S-ar rasuci in mormant toata familia mea si toti profesorii mei. Nu cred ca asa ar trebui sa facem politica in Romania. (...) Regret ca nu am avut mai multa prudenta in efectuarea acelei vizite la domnul Vantu. Chiar daca au existat sugestii sa folosesc lovituri sub centura, am preferat sa raman cu mesajul meu pozitiv", a conchis Mircea Geoana.

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...