Geoana: Sa unificam o natiune care este ranita si sangeranda

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 19:48
2639 citiri
Geoana: Sa unificam o natiune care este ranita si sangeranda

Senatorul independent Mircea Geoana a facut un apel la unificarea unei natii care "este ranita si sangeranda, care si-a pierdut increderea in clasa politica". Afirmatiile fostului presedinte al Senatului au fost facute vineri seara, in plenul Parlementului, in care se voteaza suspendarea lui Traian Basescu.

Geoana a spus ca Romania trebuie sa invete din greselile lui Traian Basescu si a condamnat rezultatele alegerilor din 2009, care au fost "cel putin neclare".

"Sa invatam din greselile mandatului lui Traian Basescu, sa nu facem aceleasi greseli, sa unificam o natiune care este ranita si sangeranda, care si-a pierdut increderea in clasa politica.

Alegerile din 2009 au fost cel putin neclare, presedintele Basescu plateste astazi si pentru faptul ca a existat atat de multa neclaritate in 2009", a spus Mircea Geoana.

Acesta i-a cerut lui Traian Basescu sa nu-si incheie mandatul "pe un ton de ura, pentru ca ura nu face bine", cerand "sa venim cu solutii" si "sa nu mai calcam pe cioburi si sa improscam venin".

"Sa nu privim inapoi cu manie, ci cu amaraciune"

"Cred ca lucrurile sunt suficient de clare, s-au spus multe. Intrebarea este: incepand din acasta seara, ce lectii invatam din acesti ani? Nu trebuie sa privim inapoi cu manie, ci cu amaraciune si intelepciune.

Incepand din aceasta seara, un nou presedinte interimar si curand un nou presedinte al Romaniei va putea sa arate ca se poate mai bine", a declarat senatorul.

Acesta l-a citat pe fostul presedinte american Abraham Lincoln, spunand ca "poti sa ii pacalesti pe toti o perioada, poti sa ii pacalesti pe unii totdeauna, dar nu poti sa ii pacalesti pe toti intotdeauna. Si asa am ajuns la finalul mandatului lui Basescu. Nimeni nu este la putere in eternitate".

Geoana a spus ca parlamentarii trebuie sa dea predictibilitate, respectabilitate si reputatie interna si externa Romaniei.

"Din aceasta seara, presedintele Senatului va da un semnal, ca presedinte interimar, de calm, echilibru si de respectare a tuturor angajamentelor externe ale Romaniei. Din aceasta seara, Romania isi gaseste normalitate", a conchis fostul presedinte al Senatului.

Senatorii si deputatii voteaza vineri seara, in plenul reunit al celor doua camere parlamentare, daca Traian Basescu va fi sau nu suspendat din functia de presedinte al Romaniei. Seful statului este prezent la dezbaterile ce preceda votul si si-a prezentat punctul de vedere.

Magistratii CCR nu au emis nicio concluzie cu privire la cererea de suspendare a presedintelui, insa, analizand cele sapte capete de acuzare formulate de USL, au stabilit ca Traian Basescu se face vinovat de o incercare de a diminua rolul premierului.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...