Giorgia Meloni l-a dat în judecată pe solistul trupei Placebo. Brian Molko, în timpul unui concert în Italia: "Fascistă și rasistă" VIDEO

Vineri, 04 August 2023, ora 18:12
2050 citiri
Giorgia Meloni l-a dat în judecată pe solistul trupei Placebo. Brian Molko, în timpul unui concert în Italia: "Fascistă și rasistă" VIDEO
Premierul italian Giorgia Meloni a depus o plângere împotriva lui Brian Molko, liderul trupei Placebo FOTO: governo.it

Premierul Italiei Giorgia Meloni şi sora ei mai mare, Arianna, ambele implicate în extrema dreaptă, au depus două plângeri separate în această săptămână, pentru defăimare, împotriva solistului trupei Placebo, Brian Molko, şi a unui caricaturist italian, informează AFP.

Giorgia Meloni, fondatoarea şi preşedinta partidului post-fascist Fratelli d'Italia, a depus plângere împotriva lui Brian Molko, liderul trupei de rock alternativ Placebo, care a insultat-o şi a descris-o prin cuvintele "fascistă şi rasistă" în timpul unui concert susţinut pe 11 iulie la festivalul Sonic Park din Stupinigi, o localitate de lângă Torino.

Arianna Meloni, despre care presa italiană afirmă că ar putea să participe la următoarele alegeri pentru Parlamentul European pe lista partidului Fratelli d'Italia, a depus plângere împotriva lui Mario Natangelo, caricaturist al publicaţiei Il Fatto Quotidiano, care a adoptat un ton foarte critic la adresa Guvernului italian.

Caricaturistul a făcut el însuşi acest anunţ vineri, pe Instagram, publicând o copie parţială a procesului-verbal întocmit de carabinierii italieni, precum şi desenul incriminat.

"Nu voi comenta cazul. Prefer ca desenele mele să vorbească în locul meu. Şi avocaţii mei", a scris el într-un mesaj.

Caricatura o prezintă pe Arianna Meloni, soţia lui Francesco Lollobrigida, ministrul Agriculturii în Guvernul cumnatei sale, stând în pat alături de un bărbat de culoare. Acesta o întreabă pe amanta lui: "Şi soţul tău?". Iar ea răspunde astfel: "Nu-ţi face griji, el îşi petrece zilele afară, luptând împotriva înlocuirii etnice".

Acel desen a stârnit reacţii de indignare în rândul membrilor Guvernului italian, partidului Fratelli d'Italia şi al membrilor Lega, un partid anti-imigraţie ce face parte din executivul ţării, care şi-a preluat prerogativele în octombrie 2022.

Giorgia Meloni şi partidul ei sunt consideraţi moştenitori ai Mişcării Socialiste Italiene (MSI), un partid neofascist înfiinţat după Al Doilea Război Mondial, de la care politiciana italiană a preluat în momentul creării Fratelli d'Italia, la sfârşitul anului 2012, logoul reprezentând o flacără tricoloră.

Şefa Guvernului italian a făcut din lupta împotriva imigraţiei o prioritate a mandatului ei, dorind în acelaşi timp să stimuleze natalitatea în ţară, afectată de scăderea numărului de naşteri şi de îmbătrânirea populaţiei.

Într-o conferinţă de presă susţinută pe această temă în luna mai, Francesco Lollobrigida s-a declarat îngrijorat de "iarna demografică" cu care se confruntă ţara lui şi a adăugat că "noi vrem să salvăm cultura şi limba vorbită în Italia".

El a negat că declaraţia sa ar avea "ceva de-a face cu rasa", după ce avertizase cu câteva săptămâni mai devreme împotriva "înlocuirii etnice", un fenomen despre care a afirmat că ar fi cauzat de imigraţie.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#giorgia meloni, #premierul Italiei, #plangere impotriva placebo , #Italia