Radu F. (PDL), catre Ponta si Antonescu: Ati infestat ICR, ati condamnat la moarte institutia

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 10:45
2334 citiri
Radu F. (PDL), catre Ponta si Antonescu: Ati infestat ICR, ati condamnat la moarte institutia

Vicepresedintele PDL Radu F. Alexandru, "ministrul Culturii din umbra" in Guvernul-Alternativa al democrat-liberalilor, le-a trimis o scrisoare deschisa liderilor USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, in care acuza faptul ca Institutul Cultural Roman a fost "condamnat la moarte prin politizare" si "infestat" cu personaje care nu au nicio pregatire.

"Din ratiuni ce tin prin excelenta de spiritul revansard de cea mai joasa speta, ati considerat, printre primele masuri luate dupa venirea la putere, ca "reduta basista" de la ICR trebuie imediat neutralizata si, prin OUG nr. 27/13.06.2012, ati trecut ICR in subordinea Senatului Romaniei. A fost, de fapt, un decret de condamnare la moarte a unei institutii de care cultura, spiritualitatea romana, Romania au o vitala nevoie", spune Radu F. in scrisoare deschisa trimisa Ziare.com.

Vicele PDL aminteste de numirile controversate de la ICR din ultimul timp, printre care si a unui veterinar sau a unor oameni care nu cunosc limba tarii in care sunt trimisi.

"Raul cel mare de care s-a temut o lume intreaga a fost politizarea unui Institut care trebuie sa serveasca, prin excelenta, cultura si nu interesele unui partid sau altul. Ati optat ferm pentru politizarea ICR; ati considerat ca o sinecura in fruntea Institutului sau, mai atractiv, a uneia din cele 18 filiale in strainatate este o rasplata cu care puteti sa-i omeniti pe cei din partidele dvs. care nu au prins un loc la festinul puterii.

Dar de aici si pana a infesta Institutul Cultural Roman cu oameni al caror cv este un motiv de jena; pentru care limba romana nu este considerata materna si, intr-o logica simpla, cultura romana nu este cunoscuta decat sub un apasat semn al superficialitatii; care nu cunosc limba tarilor in care urmeaza sa pledeze cauza culturii romane; care, cu o singura exceptie, nu au nici cea mai mica experienta in managementul cultural, total incapabili sa articuleze un program, o viziune - de la politizare pana la demolarea prin implozie pe care o puneti la cale este un drum cu efecte de o gravitate maxima pentru cultura romana", mai scrie democrat-liberalul.

Acesta si-a incheiat scrisoarea deschisa cu un apel la cei doi sa "opreasca batjocorirea ICR".

"Nu am nicio indoiala ca, in eventualitatea fericita ca veti citi aceste randuri, veti fi tentati sa le considerati ca pe un atac venit din partea unui adversar politic. Va rog, treceti peste aceasta nefericita stereotipie mentala si constientizati semnalul de alarma pe care vi-l transmit. Niciunul din tertipurile pe care le folositi in mod uzual pentru a va motiva esecurile repetate in plan economic nu va pot absolvi de culpa de neiertat de care va faceti vinovati prin punerea ICR in imposibilitatea de a isi onora menirea.

Reprimati-va imboldul de a spune ca nu dumneavoastra personal faceti numirile la ICR. Opriti oamenii din partidele dumneavoastra sa batjocoreasca functionarea si prestigiul ICR prin promovarea unor non-valori in Institut. Eliminati clientelismul politic ca criteriul de baza pentru accederea in Institut.

Cultura a ramas astazi unul dintre putinele repere care mai pot depune marturie asupra identitatii noastre nationale. Institutul Cultural Roman ar putea fi, cum a si fost, unul din vectorii cei mai prestigiosi care poate sa o faca vestita in lume. Nu-l batjocoriti la infinit!", a mai transmis Radu F. Alexandru.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Radu Alexandru ICR infestat, #Radu Alexandru ICR politizare , #stiri ICR