O româncă și fiica ei adolescentă, moarte în incendiul devastator din Valencia. Anunțul oficial al MAE

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 07:28
3432 citiri
O româncă și fiica ei adolescentă, moarte în incendiul devastator din Valencia. Anunțul oficial al MAE
Zece persoane au fost ucise în incendiul care a cuprins o bloc de apartamente din Valencia FOTO X

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că autorităţile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor incendiului produs la o clădire de locuinţe din Valencia şi au confirmat decesul a doi cetăţeni români care fuseseră iniţial declaraţi dispăruţi.

”În continuarea informaţiilor cu privire la situaţia cetăţenilor români afectaţi de incendiul produs la data de 22 februarie 2024 la o clădire de locuinţe din Valencia, Regatul Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile spaniole au notificat reprezentanţii Consulatului României la Castellon de la Plana că au finalizat procesul de identificare a victimelor şi au confirmat decesul a doi cetăţeni români care fuseseră iniţial declaraţi dispăruţi. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate”, a transmkis MAE, la solicitarea News.ro.

MAE precizează că familia cetăţenilor români decedaţi a fost notificată de către autorităţile spaniole, conform procedurilor.

Totodată, MAE menţionează că reprezentanţii Consulatului României la Castellon de la Plana sunt în continuare în legătură cu autorităţile spaniole şi cu cetăţenii români afectaţi de incendiu care au solicitat asistenţă consulară şi urmăresc evoluţia situaţiei, în vederea asigurării asistenţei/protecţiei consulare, conform competenţelor şi cu respectarea legislaţiei spaniole.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana: +34964203331, +34964216008, +34964217836, +34964203234, +34964216172, +34964212446; apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al oficiului consular al României la Castellon de la Plana: +34677842467.

Două românce care locuiau în blocul din Valencia unde joi seară a izbucnit un puternic incendiu erau de negăsit, conform administratorului clădirii. Este vorba despre o adolescentă de 15-18 ani şi mama ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul fostului lider al clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, are loc la restaurantul La Castel, de lângă Iași, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus într-un cort, Green View...
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Campioana CSM Bucureşti a învins miercuri, în deplasare, formaţia Gloria Bistriţa, în derby-ul etapei a XXI-a a Ligii Naţionale. Victoria a fost dedicată căpitanului Cristina Neagu, care...
#incendiu, #valencia, #romance, #deces , #stiri diaspora