Avertismentul pentru cei de până la 45 de ani. Dacă neglijați un organ de 245 de grame, vine demența: Ce se poate face

Sambata, 09 Decembrie 2023, ora 01:22
5499 citiri
Avertismentul pentru cei de până la 45 de ani. Dacă neglijați un organ de 245 de grame, vine demența: Ce se poate face
Inima este organul cel mai important al organismului și de aceea trebuie protejat în viață FOTO: Medical

Un grup de oameni de știință care a efectuat un amplu studiu examinând datele din baza Biobank din Marea Britanie, publicat în Journal of the American Heart Association pe 29 noiembrie 2023, a făcut o descoperire semnificativă pentru sănătate. Experții au constatat că oamenii care au fost diagnosticați cu boli de inimă, un organ de 245 de grame în medie, înainte de vârsta de 45 de ani, au un risc crescut cu 36% să fie afectați de demență mai târziu, în viață.

Noua cercetare a experților de la Institutul clinic universitar din Beijing, China, sugerează că persoanele care sunt diagnosticate cu o boală coronariană ca adulți, în special atunci când sunt diagnosticate înainte de vârsta de 45 de ani, s-ar putea confrunta cu o probabilitate crescută de a dezvolta demență, boala Alzheimer și demență vasculară pe măsură ce îmbătrânesc, potrivit Medical News Today.

Descoperirile subliniază necesitatea de a considera sănătatea inimii ca un factor potențial al bunăstării cognitive. Demența este o afecțiune majoră de sănătate care afectează adulții în vârstă, ceea ce duce la dependență și o funcționare redusă.

Descoperire arheologică epocală despre Dumnezeu: Este cea mai veche dovadă de pe Pământ VIDEO

Un raport recent al Organizației Mondiale a Sănătății a arătat că, în 2019, erau 55,2 milioane de oameni în întreaga lume care trăiau cu demență, iar acest număr este de așteptat să crească la 78 de milioane până în 2030.

Această creștere se datorează unor factori precum speranța de viață mai lungă și mai mulți factori de risc pentru demență, care au cauzat o creștere semnificativă a deceselor legate de demență, ajungând la 1,6 milioane în 2019 și făcând demența a șaptea principală cauză de deces.

Din păcate, opțiunile de tratament rămân limitate. Prin urmare, este esențial ca profesioniștii din domeniul sănătății să se concentreze pe detectarea precoce și intervenția în factorii de risc de demență.

Acest lucru poate ajuta la încetinirea declinului cognitiv și, în mod ideal, la întârzierea sau prevenirea apariției demenței. Studiul a înregistrat un număr substanțial de cazuri de demență, inclusiv boala Alzheimer și demența vasculară pe parcursul perioadei de studiu.

Fenomenul din adâncuri ce lovește lumea: Substanța ascunsă de milioane de ani evadează dramatic VIDEO

În special, s-a descoperit că persoanele cu boală coronariană (CHD) se confruntă cu riscuri mai mari de a dezvolta demență, boala Alzheimer și demență vasculară în comparație cu cei fără această afecțiune cardiacă.

Chiar și după luarea în considerare a factorilor precum vârsta și stilul de viață, persoanele cu boală coronariană au avut un risc cu 36% mai mare de demență, un risc cu 13% mai mare de boală Alzheimer și un risc semnificativ cu 78% mai mare de demență vasculară.

Experții au subliniat ca boala coronariană a inimii trebuie să fie prevenită în tinerețe și la vârsta mijlocie, printr-un stil de viață sănătos, dar și prin controale regulate de specialitate la inimă, pentru a nu se confrunta cu alte boli grave odată cu înaintarea în vârstă, precum bolile mintale, demența și Alzheimer.

Menționăm faptul că deși inima are doar 245 de grame în medie, conform unui studiu realizat de experții Kimberly Molina și Vincent DiMaio din SUA, ea reprezintă organul vital al omului și de aceea sănătatea sa trebuie pusă pe planul principal în viață.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#inima sanatoasa , #stiri externe