Șeful unei instituții publice, înregistrat când își jignește subalternii: "Unde p... m... faci tu control? Aloo, gara, unde ești, la câini în control?”

Sambata, 12 August 2023, ora 08:53
85144 citiri
Șeful unei instituții publice, înregistrat când își jignește subalternii: "Unde p... m... faci tu control? Aloo, gara, unde ești, la câini în control?”
Laurențiu Josan FOTO adevarul.ro

O angajată a Direcției Sanitar-Veterinare din Hunedoara, Aurora Bogariu, susține că șeful instituției, Laurențiu Josan, le vorbește unor angajați folosind un limbaj suburban.

Aurora Bogariu a publicat pe Facebook mai multe înregistrări audio în care susține că șeful directorul instituției, Laurențiu Josan, își jignește angajații și a depus o plângere la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, acuzându-l pe acesta de un comportament inadecvat.

„Aveți în înregistrarea atașată mai jos cum vorbește șeful (directorul) unei instituții publice cu unul dintre angajați, respectiv cu mine. Limbajul "elevat" și "educația aleasă" spun totul despre persoana în cauză. Indiferent cine ar fi persoana cu care "vorbește" (femeia de serviciu, un subaltern, un agent economic), asemenea limbaj și comportament sunt inadmisibile, nedemne pentru un funcționar public, mai ales unul cu funcție de conducere in cadrul unei instituții publice”, scrie Aurora Bogariu.

În înregistrarea publicată pe pagina sa de Facebook se aude vocea unui bărbat care spune: „Unde p... m... faci tu control? Alo, gara, unde ești, la câini în control? Tu faci control la doctori? Tu îi auditezi să vezi dacă au făcut ce trebuie...”.

„Clanul Soprano. Prietenii și acoliții directorului sunt și ei întotdeauna prezenți pentru a încuraja si susține comportamentul acestuia! Cel mai oripilant aspect este că nimeni nu spune și nu face nimic, pentru că aici (probabil) intervin șantajul și amenințările, intimidările. Pe angajați că îi dă afară, pe agenții economici că le închide activitatea. Și uite așa le "închizi gura" tuturor”, a scris Aurora Bogariu, pe pagina sa de Facebook.

Într-o altă înregistrare publicată de angajata DSVSA Hunedoara se aude vocea unui bărbat - indicat de aceasta ca fiind directorul instituției - spunându-i: „Doamnă, liniștește-te, că cu mine dai de dracu’ acum, cât ești tu de necăjită, că numai minți”, scrie adevarul.ro.

O altă înregistrare postată de Aurora Bogariu redă un dialog în care același bărbat îi reproșează unui angajat că îi vorbește nepoliticos, iar acesta îi spune: „E părerea ta”. Răspunsul bărbatului indicat ca fiind șeful DSVSA Hunedoara: „E părerea ”dumneavoastră”, că-s director, băi, nesimțitule. Respectă-mă, nu te tragi cu mine, că te fac acum”, ar fi spus șeful instituției.

Contactat de „Adevărul”, Laurențiu Josan a precizat că își rezervă dreptul de a nu comenta despre înregistrări, pe care le consideră falsificate.

Plângere penală împotriva angajatei

DSVSA Hunedoara a transmis un comunicat de presă în care prin directorul Laurențiu Josan o acuză pe angajată de posibile infracțiuni, susținând că prin mesajele și înregistrarea publicată de aceasta a manifestat o atitudine denigratoare la adresa instituției și colegilor din cadrul DSVSA Hunedoara.

„Un eveniment deloc plăcut a avut loc, în aceste zile, în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara. O angajată care a fost trasă la răspundere pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu a găsit de cuviință să facă publice, pe contul personal de pe o rețea de socializare, niște postări pe care le găsim cel puțin nepotrivite”, a anunțat directorul Laurențiu Josan.

Acesta a precizat că Aurora Bogariu este auditor în cadrul DSVSA Hunedoara, dar recent, în urma unei evaluări interne a performanțelor profesionale, a primit calificativul „nesatisfăcător”. Angajata a contestat în instanță raportul de evaluare, însă magistrații au respins solicitarea de anulare a actului administrativ, informează DSVSA Hunedoara.

Potrivit comunicatului semnat de șeful DSVSA Hunedoara, un audit ar fi arătat că unele acțiuni întreprinse de Aurora Bogariu sunt susceptibile a fi infracțiuni.

„​DSVSA Hunedoara, la sesizarea echipei de audit din cadrul ANSVSA - Serviciul Audit Public Intern - a formulat o plângere penală împotriva funcționarului public Bogariu Aurora Otilia sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uzul de fals, plângere ce formează obiectul dosarului nr. 413/P/2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva”, a informat șeful DSVSA Hunedoara.

Instituțiile care eliberează permise auto, pașapoarte, buletine de identitate au program normal de muncă în perioada 1-6 mai
Instituțiile care eliberează permise auto, pașapoarte, buletine de identitate au program normal de muncă în perioada 1-6 mai
Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au anunţat că serviciile care eliberează permise de conducere, paşapoarte, cărţi de identitate au program normal cu publicul în 29 şi...
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
#institutii publice, #sef, #DSV, #Hunedoara, #angajati, #jigniri , #angajati