Cum vrea să rezolve Germania greva de șapte zile pe calea ferată: „Înlocuim mecanicii de tren cu AI”

Joi, 25 Ianuarie 2024, ora 16:07
2250 citiri
Cum vrea să rezolve Germania greva de șapte zile pe calea ferată: „Înlocuim mecanicii de tren cu AI”
Germania vrea să rezolve grevele de ccale ferată cu Inteligența Artificială FOTO Facebook/Ziarul Românesc

Traficul pe calea ferată în Germania este oprit timp de șase zile din cauza grevei mecanicilor de locomotivă. Politicienii din Bundestag fac solicitări șocante, pentru a preveni situații similare în viitor.

„Cerem înlocuirea mecanicilor de tren cu Inteligența Artificială”, a fost amenințarea dură venită din partea liberalilor FDP din Bundestag.

Conducătorii de tren în grevă urmează să fie înlocuiți cu inteligență artificială, scopul solicitării fiind grăbirea automatizării trenurilor în următorii 15 ani. În plus, AI va rezolva și problema crizei de forță de muncă calificată din sectorul transporturilor.

Acest lucru este în concordanță „cu obiectivele de mediu ambițioase și sensibile ale Deutsche Bahn”, a declarat pentru BILD Bernd Reuther, purtătorul de cuvânt al politicii de transport al grupului parlamentar FDP.

„În viitor, trenurile ar putea fi utilizate în mod autonom și, prin urmare, mai flexibil și mai eficient, fără a fi nevoie să se bazeze pe mecanicii de locomotivă”, spun liberalii. „Având în vedere lipsa de muncitori calificați în sectorul transporturilor, acesta este un pas important pentru a răspunde nevoii tot mai mari de mobilitate”, a spus Reuther.

„Meseria de mecanic de tren va dispărea”

Profesorul Markus Hecht de la TU Berlin este sigur că în viitorul apropiat trenurile autonome vor înlocui mecanicii. „Meseria de mecanic de tren se va stinge”, spune expertul feroviar. „Dacă evoluțiile pe șine continuă ca până acum, atunci în 30 până la 40 de ani nu vom mai avea nevoie de mecanici de tren. Dacă lucrurile merg repede, trenurile vor circula autonom în 20 de ani”, spune Markus Hecht, citat de ziarulromanesc.de

Grevă pentru transportul de persoane de aproape șase zile

Sindicatul mecanicilor de tren GDL a început marți seara greva feroviară de aproape șase zile. De miercuri dimineață, traficul de pasageri este, de asemenea, oprit.

Compania Deutsche Bahn sfătuiește călătorii să verifice conexiunile selectate cu 24 de ore înainte de plecare și rezervarea de locuri pentru trenurile de lungă distanță.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Acuzaţiile de spionaj venite dinspre Berlin, după ce săptămâna aceasta 4 cetățeni germani au fost arestați cu suspiciunea că ar fi lucrat în contul serviciilor secrete chineze, au fost...
#inteligenta artificiala, #mecanici locomotiva proteste, #Germania , #Germania