Elicopter NATO prabusit in Afganistan: sase morti

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 10:54
1349 citiri
Elicopter NATO prabusit in Afganistan: sase morti
Foto: inquisitr.com

Un elicopter NATO s-a prabusit in Afganistan, joi seara, omorand sase militari straini.

Accidentul s-a produs in sudul tarii, iar cauzele prabusirii sunt inca necunoscute, insa rapoartele initiale indica faptul ca nu exista activitate inamica in zona in momentul producerii accidentului, transmite agentia Reuters.

Nu au fost date publicitatii identitatile sau nationalitatile militarilor ucisi. Elicopterul s-a prabusit aproape de miezul noptii de joi spre vineri.

Acesta este cel mai grav incident de acest tip, din luna august, cand 30 de militari au murit dupa ce elicopterul lor s-a prabusit in estul Afganistanului.

Un alt elicopter al NATO s-a prabusit in sudul Afganistanului, luni dupa-amiaza. Insurgentii talibani au pretins ca ei l-au doborat, intr-o declaratie publicata pe site-ul lor.

Elicopter NATO doborat de talibani in Afganistan

Talibanii au declarat ca ei sunt cei care au doborat aparatul NATO, conform unui purtator de cuvant al acestora, Qari Yousuf Ahmadi. El a precizat ca luptatorii talibani se afla in spatele acestui incident si ca toti pasagerii aflati la bord au fost ucisi.

Incindentele din Afganistan vin dupa ce, in aceasta saptamana, sapte civili au fost ucisi in urma unui atac sinucigas petrecut la un aeroport din Kandahar.

Potrivit presei americane, din ce in ce mai multe trupe ale NATO sunt ucise chiar de soldatii afgani alaturi de care ar trebui sa lupte si sa se antreneze.

Numarul militarilor straini ucisi in Afganistan, de la inceputul anului, se ridica la 24.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#elicopter NATO, #elicopter NATO Afganistan, #elicopter NATO prabusit, #morti elicopter NATO , #Afganistan
Comentarii
Poza giselllo
giselllo
rank 3
la multi ani.....si cat mai multe.....multi....