Ginerele lui Osama bin Laden, pus sub acuzare in SUA

Autor: Ana Ilie
Vineri, 08 Martie 2013, ora 10:06
2796 citiri
Ginerele lui Osama bin Laden, pus sub acuzare in SUA

Un inalt lider al retelei teroriste al Qaida, membru al cercului fostului terorist Osama bin Laden, a fost pus sub acuzare joi ca a conspirat sa ucida americanii, in rolul sau de propagandist al retelei care a laudat atacurile de la 11 septembrie 2001.

Oficialii americani sustin ca Sulaiman Abu Ghaith, nascut in Kuweit si ginere al lui bin Laden, a fost prins in Iordania saptamana trecuta, scrie AP.

Abu Ghaith va fi prezentat, joi, tribunalului federal din New York.

"Nicio distanta sau perioada de timp nu va diminua determinarea noastra de a aduce dusmanii Americii in fata justitiei", a anuntat procurorul general Eric Holder intr-un comunicat de presa. "Extremistilor violenti care ameninta poporul american si incearca sa submineze stilul nostru de viata, aceasta arestare le trimite un mesaj fara echivoc: nu exista colt de lume unde puteti scapa de justitie deoarece vom face tot ceea ce ne sta in putere pentru a va face sa platiti in conformitate cu legea".

Este o victorie legala pentru Administratia Obama, care incearca de mai mult timp sa ii judece pe suspectii al Qaida in tribunale federale americane, in loc sa-i retina la centrul de detentie de la Guantanamo Bay, Cuba.

Republicanii din Congres au reactionat insa imediat, aratand ca nu doresc suspectii de terorism pe solul american.

"Daca acest barbat, purtatorul de cuvant al atentatelor de la 11 septembrie, nu este un inamic combatant, atunci cine este? Ar trebui sa ajunga la Gitmo (Guantanamo Bay - n.red.). Ar trebui tinut acolo si interogat", s-a lamentat senatorul Lindsey Graham.

Departamentul de Justitie sustine ca Abu Ghaith a fost purtatorul de cuvant al al Qaida, lucrand cu ben Laden si actualul lider, Ayman al-Zawahri, din mai 2011. Fost predicator in moschee, Abu Ghaith a aparut impreuna cu cei doi a doua zi dupa atcurile de la 11 septembrie, cerand "natiunii islamice" sa se lupte cu evreii, crestinii si americanii.

O "mare armata se aduna impotriva voastra", anunta Abu Ghaith pe 12 septembrie 2001.

Procesul lui Abu Ghaith marcheaza prima acuzare a unui important lider al Qaida pe sol american.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#lider al Qaida proces New York, #ginere Osama proces New york , #al Qaida
Comentarii
Poza cody45
cody45
rank 5
Abu Ghaith va fi prezentat, joi, tribunalului federal din New York