Coreea de Nord, la Adunarea ONU: Americanii vor suferi consecinte grave, de neimaginat

Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 14:55
15414 citiri
Coreea de Nord, la Adunarea ONU: Americanii vor suferi consecinte grave, de neimaginat
Foto: Pixabay

Coreea de Nord i-a avertizat pe americani ca vor suferi "consecinte grave, de neimaginat" pentru "agresiunea din Asia" si a dat vina pe administratia de la Washington pentru inarmarea cu echipament nuclear.

Ri Yong Ho, ministrul de Externe al tarii conduse de Kim Jong-un, a lansat un atac virulent la adresa Statelor Unite, in cadrul Reuniunii Generale a ONU, transmite CNN.

El a spus ca nord-coreenii "nu au avut alta optiune decat sa se inarmeze cu echipament nuclear", ca sa se poata apara de "amenintarile constate ale SUA".

Declaratia a avut loc in contextul in care oficialii americani si cei de pe continentul asiatic s-au adunat, vineri, la New York, pentru a discuta despre cea mai mare amenintare din regiune: anuntul facut la inceputul saptamanii de Phenian potrivit caruia a cel mai puternic test nucelar al sau a fost finalizat cu succes.

Drept raspuns, miercuri, fortele armate americane si-au facut simtita prezenta in zona disputata ce desparte Coreea de Nord de cea de Sud, prin doua bombardiere de tip B-1B.

In plus, in octombrie, SUA si Coreea de Sud vor face un exercitiu militar care simuleaza un atac nuclear.

Tensiunile sunt in crestere

In aceste conditii, ambitiile liderilor din Coreea de Nord privind echipamentul nuclear a condus la amplificarea tensiunilor din regiune si a atras atentia Pentagonului.

"Comportamentul imprevizibil al acestei tari si capacitatea sa de dezvoltare continua sa reprezinte o amenintare pentru aliatii nostri", a transmis generalul american Joseph Dunford, care conduce un consiliu de experti din cadrul Departamentului de Aparare al SUA.

De asemenea, secretarul de stat american John Kerry a transmis, in contextul Adunarii Generale a ONU, ca Statele Unite vor face "tot ce e necesar pentru a-si apara cetatenii si pentru a onora angajamentele privind securitatea aliatilor".

Astfel, el a cerut partenerilor SUA ca sa impuna sanctiuni Phenianului si a sfatuit tarile din regiune sa aiba grija ca aceasta natiune sa plateasca pentru actiunile sale.

La randul sau, premierul japonez Shinzo Abe a discutat despre problemele cauzate de Coreea de Nord.

"Chiar sub ochii nostri, Coreea de Nord pune la cale un plan despre care nu exista niciun dubiu. Nu avem nicio alta alternativa decat sa spunem ca amenintarea a atins un cu totul alt nivel decat pana acum", a spus acesta.

Coreea de Nord vrea sa-i fie recunoscuta capacitatea nucleara

Coreea de Nord a cerut de curand Statelor Unite sa o recunoasca drept "stat dotat cu arme nucleare".

"Presedintele Barack Obama face ceea ce poate pentru a refuza Coreei de Nord statutul strategic de stat dotat cu arme nucleare, dar in acelasi timp el este stupid pentru ca incearca sa acopere soarele cu palma", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Externe nord-coreean, in septembrie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Coreea de Nord teste nucleare, #Coreea de Nord SUA teste nucleare , #Coreea de Nord