Libia: Gaddafi, cel mai probabil ranit, a fugit din Tripoli

Autor: Ana Ilie
Vineri, 13 Mai 2011, ora 18:59
8226 citiri
Libia: Gaddafi, cel mai probabil ranit, a fugit din Tripoli

Liderul libian Moammar Gaddafi a parasit, cel mai probabil, Capitala Tripoli, si este probabil ranit, a anuntat ministrul italian de Externe, Franco Frattini, vineri.

Frattini le-a spus reporterilor ca el este de parere ca este corect ceea ce a spus Giovanni Innocenzo Martinelli, episcopul catolic din Tripoli, anume ca "Gaddafi se gaseste cel mai probabil in afara Capitalei si probabil este ranit" de atacurile NATO, scrie Reuters.

"E o prostie", a spus purtatorul de cuvant al guvernului libian, Mussa Ibrahim, aflat in Tripoli. "Liderul are un moral bun. Este bine dispus. Conduce tara zi de zi. Nu a fost ranit deloc", a detaliat acesta.

Ulterior, colonelul Moammar Gaddafi a aparut, vineri seara, intr-o interventie televizata inregistrata, la televiziunea de stat libiana, spunand ca se afla intr-un loc in care "nu se poate ajunge". El a condamnatul atacul NATO de vineri din Tripoli.

Nu este pentru prima data cand se presupune ca liderul libian ar fi cazut victima atacurilor aeriene NATO. Intr-un efort de a elimina zvonurile, televiziunea de stat a difuzat, in urma cu doua zile, imagini cu liderul libian intalnindu-se cu liderii tribali.

Gaddafi nu vorbeste, insa pentru a conferi autenticitate imaginilor, camera de luat vederi se concentreaza pe un monitor Tv din incaperea in care se intampla intalnirea, pe care scria miercuri, 11 mai.

Imaginile au fost inregistrate in hotelul din Tripoli unde stau jurnalistii straini, insa Gaddafi nu a avut nicio intalnire cu acestia.

Ultima data cand Gaddafi a aparut in public a fost in timpul unei vizite la o scoala din Tripoli, la 9 aprilie.

NATO a efectuat peste 2.400 de atacuri aeriene de la 31 martie.

#mpammar gaddafi, #moammar gaddafi ranit , #Razboi Libia