Oficial NATO: Fortele armate ruse au revenit la comportamentul din perioada Razboiul Rece

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 21:39
3769 citiri
Oficial NATO: Fortele armate ruse au revenit la comportamentul din perioada Razboiul Rece
Foto: mc.nato.intl

Vice amiralul Peter Hudson, comandantul MARCOM (Comandamentul Maritim Aliat din Northwood, Marea Britanie), sustine ca Rusia a revenit la comportamentul din perioada Razboiului Rece, militarii acesteia recurgand la provocari fata de fortele NATO.

"In ultimele sase luni, de cand situatia din Ucraina a escaladat, s-a deteriorat, fortele armate ruse au revenit, sincer vorbind, la tipul de comportament din perioada Razboiului Rece, cand navele si aeronavele sovietice ajungeau sau zburau foarte aproape de navele NATO, interferau cu exercitiile noastre si acesta a fost un tip de comportament foarte neplacut", arata viceamiralul Hudson intr-un interviu pentru Mediafax.

Rusia aduce in Marea Neagra submarine care pot lovi cu rachete pana in inima Romaniei

Oficialul NATO arata ca provocarile rusesti s-au generalizat, acte agresive fiind inregistrate in mai multe zone de contact intre NATO si Rusia.

"Am vazut reaparand asta, nu numai aici in Marea Neagra, dar si in Marea Baltica, in Mediterana, in Pacific. Acest tip de comportament planificat dinainte, proactiv si provocator si care transmite un mesaj despre ce pot face ei (rusii) in regiune a reaparut.

Sunt incantat de faptul ca navele de sub comanda mea au raspuns foarte profesionist, si-au vazut de actiunile lor normale, respectand legislatia internationala", a spus Peter Hudson.

Comandantul MARCOM a dezvaluit ca NATO urmeaza sa organizeze exercitii navale "pe scara larga" in 2015, la care vor participa 25.000 de militari.

Armistitiu in Ucraina: Rusia spune ca nu are trupe in tara vecina, NATO nu e de acord

"Scopul exercitiilor este de a transmite un mesaj strategic, si anume sa nu existe nicio indoiala privind soliditatea Aliantei Nord-Atlantice. Ele au transmis un mesaj foarte puternic acelora care ar dori sa provoace integritatea NATO: ca suntem seriosi in ceea ce facem si ca suntem pregatiti sa actionam si sa desfasuram rapid trupe, daca ni se cere acest lucru", spune Hudson.

Intrebat daca exista un dialog cu Rusia sau reactii ale acestui stat fata de exercitiile militare ale NATO, Hudson a spus ca sunt mult mai importante dorintele partenerilor NATO.

"Nu pot comenta cum vede Rusia aceste lucruri. Cum priveste Rusia, e treaba ei. Dar exista o solicitare foarte clara pentru NATO. Avem trei aliati foarte puternici, foarte devotati la Marea Neagra, Romania, Bulgaria si Turcia, asa cum avem aliati si la Marea Baltica, Estonia, Letonia, Lituania si Polonia, iar NATO va lucra impreuna cu acesti aliati in mod regulat", mai spune viceamiralul american.

Comandantul american a spus ca lucreaza cu o echipa de ofiteri romani in cadrul Cartierului General al MARCOM din Northwood, Londra. "Staff-ul meu este format din 300 de persoane si am 7 ofiteri romani care lucreaza impreuna cu mine si inca unul ni se va alatura intr-un viitor nu prea indepartat", a incheiat Peter Hudson.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Peter Hudson vicemiral NATO Rusia, #NATO Rusia comportament sovietic, #NATO Rusia comportament Razboi Rece , #NATO