Israel, incantat de posibilul atac in Siria: Obama va lovi sigur

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 20:57
1894 citiri
Israel, incantat de posibilul atac in Siria: Obama va lovi sigur
Foto: Times of Israel

Presedintele israelian Shimon Peres a declarat, luni, ca tara sa sustine initiativa presedintelui american Barack Obama de a obtine aprobarea Congresului pentru o interventie militara impotriva regimului Bashar al-Assad.

Peres a precizat ca este "sigur ca Statele Unite vor lovi Siria" pentru ca au trecut de linia rosie permisa de Barack Obama, dupa atacul chimic asupra civililor din 21 august, transmite Times of Israel.

Obama: Sunt decis sa atac Siria. Poporul trebuie insa sa se pronunte

De asemenea, presedintele israelian i-a luat apararea lui Obama, care, sambata seara, a facut un pas inapoi spunand ca a decis sa astepte autorizatia Congresului pentru o lovitura militara in Siria.

"Sa te gandesti bine cum sa procedezi nu este acelasi lucru cu sovaiala. Este mai bine sa analizezi inaintea evenimentului decat dupa", a subliniat Peres. "Am incredere in el in tot ceea ce priveste Israelul. Nu cred ca Obama va permite Iranului sa achizitioneze arme nucleare, nu cred nici ca rusii isi doresc acest lucru", a completat el.

Declaratiile presedintelui israelian au venit in contextul in care Obama a anuntat, vineri, ca Statele Unite sunt pregatite sa atace Siria, iar sambata a spus ca va astepta o decizie din partea Congresului.

Atacul asupra Siriei, intarziat, dupa o intoarcere surpriza a lui Obama

Investigatorii ONU care au strans probe in Siria au spus ca rezultatele finale ar putea veni in cateva saptamani, iar Consiliul de Securitate nu a aprobat interventia militara in regiune.

Totusi, Statele Unite se bazeaza pe propriile informatii, potrivit carora regimul de la Damasc a folosit gaz sarin impotriva civililor in atacul din 21 august, in urma caruia au murit aproximativ 1.500 de persoane, printre care peste 400 de copii, dupa cum a declarat seceretarul de stat american John Kerry.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Israel atac Siria, #Israel interventie militara Siria, #atac SUA Siria, #razboi Siria, #presedinte Israel Siria, #Shimon Peres Siria , #Siria