Atractia Statului Islamic: Sute de nemti si suedezi se antreneaza sa fie jihadisti (Video)

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 19:07
4271 citiri
Atractia Statului Islamic: Sute de nemti si suedezi se antreneaza sa fie jihadisti (Video)
Foto: Bild

Aproximativ 550 de germani au plecat sa lupte pentru gruparea Statul Islamic in Siria si Irak, o cifra mult mai mare decat se estima pana acum, a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, in timp ce seful serviciilor de informatii din Suedia a estimat ca aproape 300 de suedezi se afla in randurile acestei organizatii.

"Conform ultimelor estimari de care dispunem, numarul a crescut. Estimam in prezent ca este vorba de 550. In urma cu doar cateva zile am spus 450", a declarat Thomas de Maiziere, intr-un interviu difuzat vineri de postul german de televiziune Phoenix, relateaza AFP.

"Comparativ cu ultimii ani, asistam la o crestere semnificativa", a adaugat ministrul, precizand ca, desi majoritatea celor care adera la jihad plecati din Germania sunt barbati, exista totusi si cateva femei care au facut acest lucru.

"Acesti tineri (...) s-au radicalizat in Germania, in cadrul acestei societati (...) De aceea, masurile de reprimare a lor trebuie insotite de actiuni de prevenire", a adaugat oficialul german.

Un rapper german, eminenta cenusie care atrage britanici in Statul Islamic

Pe teritoriul Germaniei, aproximativ 230 de persoane sunt in prezent considerate potentiale amenintari. "Nu putem exclude, iar in unele cazuri este chiar extrem de probabil, ca ele pregatesc un atentat", a spus el.

Guvernul german a anuntat la mijlocul lunii octombrie viitoare masuri care vor permite retinerea cartilor de identitate ale posibililor islamisti radicali pentru a-i impiedica sa plece sa lupte in Siria sau Irak.

Suedezi care invata sa devina teroristi

In acelasi timp, seful serviciilor de informatii din Suedia, Anders Thornberg, a declarat sambata la postul public de radio, SR, ca aproape 300 de suedezi s-ar putea afla in randurile organizatiei Statul Islamic.

"Au fost confirmate 100 de cazuri de persoane care s-au alaturat combatantilor. Exista, in plus, presupuse cazuri (...), apoi exista cazuri neinregistrate, ceea ce ridica numarul total la 250, 300 de persoane", a explicat Thornberg.

Potrivit acestuia, numarul celor care aspira la jihad si care au plecat spre Siria a crescut cu rapiditate.

"Acolo, mai multi tineri suedezi se antreneaza in tabere speciale, invata sa devina teroristi, sa utilizeze explozibili si arme", a adaugat Thornberg. "Ei depasesc barierele comportamentului uman (...), lupta si ucid alte persoane", a spus el.

La revenirea in Suedia, unii dintre ei sunt pregatiti sa comita acte teroriste si sunt supusi unei mai mari supravegheri, a precizat Thornberg.

Suedia a anuntat la sfarsitul lunii octombrie ca intentioneaza sa adopte o lege prin care sa le interzica cetatenilor sai sa participe la conflicte armate in strainatate.

Femei din Marea Britanie, sefe de bordel pentru Statul Islamic

In septembrie, coordonatorul european pentru lupta impotriva terorismului, Gilles de Kerchove, estima ca 3.000 de europeni lupta pentru organizatia Statul Islamic.

Alarmant: Din ce in ce mai multi europeni lupta pentru Statul Islamic - cifre de la UE

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Germania Statul Islamic, #Suedia Statul Islamic, #europeni jihadisti Statul Islamic , #Statul Islamic