Flacara olimpica va trece prin Tibet

Miercuri, 19 Martie 2008, ora 11:58
1535 citiri
Flacara olimpica va trece prin Tibet

Flacara olimpica va respecta traseul prevazut, prin Tibet, in ciuda evenimentelor inregistrate in zona in ultima perioada, a declarat miercuri vicepresedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Beijing, Jiang Xiaoyu, citat de AFP.

"Traseul flacarii olimpice nu va fi modificat, ci se va derula asa cum era prevazut initial. Nu vrem sa apara incidente si suntem deplin convinsi ca regiunea autonoma Tibet este capabila sa asigure stabilitatea", a declarat oficialul chinez, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit traseului stabilit initial, flacara olimpica ar urma sa treaca prin capitala Tibetului, Lhassa, si va traversa cel mai inalt varf din lume, Everest.

Nepalul a anuntat, vineri, ca va inchide, in luna mai, accesul pe varful Everest, la solicitarea Chinei, cu scopul de a impiedica manifestarile de sustinere a tibetanilor.

Incidentele petrecute, vineri, la Lhassa, cand autoritatile chineze au reprimat violent manifestatiile tibetane, au facut oficial 13 morti.

Traseul flăcării olimpice ar putea fi perturbat. Polițiștii francezi transmit un avertisment
Traseul flăcării olimpice ar putea fi perturbat. Polițiștii francezi transmit un avertisment
Sindicatul poliţiştilor francezi Alliance a ameninţat marţi că va perturba ştafeta torţei olimpice dacă bonusurile şi compensaţiile financiare promise pentru angajamentul lor pe durata...
Flacăra Olimpică va fi predată azi organizatorilor francezi
Flacăra Olimpică va fi predată azi organizatorilor francezi
Flacăra Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris va fi predată organizatorilor francezi, vineri, în cadrul unei ceremonii la Atena, înainte de a se îmbarca a doua zi pe Belem, un velier cu trei...
#flacara olimpica, #Tibet, #Jocuri Olimpice , #stiri externe
Comentarii
D
dalai dalai
rank 1
gresit... FLACARA VA INCEPE SA ARDA... DIN TIBET!