Romanii care calatoresc in Portugalia cu avionul au nevoie de un test PCR negativ

Duminica, 31 Ianuarie 2021, ora 07:24
1942 citiri
Romanii care calatoresc in Portugalia cu avionul au nevoie de un test PCR negativ
Romanii vor fi nevoiti sa prezinte un test PCR

Romanii care calatoresc in Portugalia pe cale aeriana vor fi nevoiti sa prezinte un test PCR negativ, informeaza autoritatile. Testul trebuie sa fie efectuat cu cel mult 72 de ore anterior imbarcarii.

Totodata, in cazul acestor categorii de persoane, autoritatile portugheze recomanda efectuarea doar a calatoriilor care sunt esentiale.

De cand intra noile masuri in vigoare

Noile masuri privind conditiile de intrare pe teritoriul tarii, in contextul pandemiei de COVID-19, acestea urmand sa se aplice incepand cu 31 ianuarie, ora 00.00, a anuntat, sambata seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

De asemenea, incepand cu aceeasi data este interzisa circulatia rutiera la frontiera terestra, indiferent de tipul vehiculului, cu exceptia transportului international de marfa, transportului de lucratori transfrontalieri si a circulatiei vehiculelor de ambulanta, descarcerare si a serviciului de urgenta; sunt suspendate circulatia feroviara (cu exceptia transportului de marfa) si transportul fluvial intre Republica Portugheza si Regatul Spaniei; a fost reintrodus controlul la frontierele terestre si fluviale.

Alte precizari facute de MAE

MAE mai precizeaza ca masurile privind limitarea circulatiei la frontierele terestre si fluviale cu Regatul Spaniei nu se aplica in urmatoarele cazuri: intrarea cetatenilor portughezi si a detinatorilor de autorizatii de rezidenta in Republica Portugheza.

De asemenea, deplasarea persoanelor nerezidente in Republica Portugheza pentru scopuri strict esentiale (spre exemplu: activitati profesionale realizate in cadrul unor activitati cu caracter international, transporturi de marfa, deplasari in scopuri umanitare, deplasari in scopul transportului de lucratori transfrontalieri si a lucratorilor sezonieri, cu contract de munca dovedit corespunzator); iesirea persoanelor rezidente in alte state.

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#experti, #Romania, #expertiza, #autoritati, #autoritati locale , #stiri externe