Sutele de fete rapite, localizate: Lasati-ne in pace, nu va spunem unde sunt

Autor: Ana Ilie
Marti, 27 Mai 2014, ora 08:29
5945 citiri
Sutele de fete rapite, localizate: Lasati-ne in pace, nu va spunem unde sunt

Un inalt oficial militar din Nigeria a anuntat ca armata cunoaste locul in care peste 200 de eleve rapite sunt tinute captive de militantii islamisti.

Seful apararii aeriene nigeriene, Alex Badeh, a precizat insa ca este periculoasa o operatiune militara de salvare a fetelor. "Nu putem sa ne ucidem fetele incercand sa le eliberam", a spus acesta, potrivit Voice of America.

Badeh a spus totusi ca "vestea buna pentru parintii fetelor este ca stim unde sunt, dar nu va putem spune... Nu va putem spune secrete militare. Lasati-ne in pace, lucram, vom recupera fetele".

Fetele au fost rapite la mijlocul lunii aprilie, cand dadeau examenele la o scoala din satul nordic Chibok.

Militantii gruparii Boko Haram au revendicat rapirea si au anuntat ca vor schimba fetele pe membrii gruparii, aflati in inchisoare.

Gruparea care a rapit fetite din Nigeria ar putea fi inclusa pe lista organizatiilor teroriste

Tarile din Vest pun presiune asupra ONU pentru a include gruparea Boko Haram pe lista organizatiilor teroriste la inceputul saptamanii viitoare, a declarat duminica un oficial american.

SUA si aliatii sai se afla sub presiunea publica pentru a le salva pe cele 223 de fetie nigeriene rapite de Boko Haram, insa tarile vestice sunt precaute in asocierea cu presedintele nigerian Goodluck Jonathan.

Gruparea care a rapit 200 de fetite nigeriene loveste din nou - chinezii, vizati de atac

Presedintele nigerian Goodluck Jonathan a fost criticat pentru raspunsul intarziat la acest incident si a infuriat familiile fetelor rapite din cauza ca nu a venit in satul lor, desi se afla intr-o excursie in zona.

#fete rapite Nigeria, #rapire Nigeria Boko Haram , #stiri internationale