Atentat sinucigas in Turcia: Arestari pe banda rulanta

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 17:28
2666 citiri
Atentat sinucigas in Turcia: Arestari pe banda rulanta
Foto: Twitter/Sezin Oney

Autoritatile turce au arestat inca 10 persoane in cadrul anchetei deschise dupa atentatul comis sambata la Ankara si soldat cu 99 de morti, a anuntat joi premierul turc Ahmet Davutoglu.

Aceste arestari survin dupa retinerea a doua persoane, prezentate drept apropiate ale rebelilor kurzi, care au facut pe reteaua Twitter schimb de informatii cu privire la atentat cu cateva ore inaintea dublei explozii de la Ankara in timpul unei manifestatii prokurde pentru pace, transmite agentia France Presse.

Autorii atentatelor din Ankara, legaturi cu Statul Islamic si antrenati in Siria

Noile arestari vizeaza anturajul a doi presupusi atacatori-kamikaze aflati la originea celui mai sangeros atac comis vreodata pe teritoriul turc, dar si al celor doua persoane arestate miercuri.

"Intr-o prima parte a anchetei, am inceput sa descifram reteaua de relatii (ale celor doi atacatori-kamikaze), unde ne concentram pe Daesh (acronimul in araba al gruparii Statul Islamic) ca principal suspect.

A doua noastra pista e reprezentata de mesajele pe Twitter: anumite persoane au efectuat o activitate de pregatire inaintea acestui atentat. Ieri si azi, am procedat la 10 noi arestari urmarind aceste doua piste", a declarat Davutoglu intr-un interviu acordat canalului de televiziune TGRT.

Ancheta dupa atentatele la Ankara: Erdogan admite ca autoritatile au facut greseli (Video)

El a precizat ca persoanele arestate au legaturi fie cu gruparea Statul Islamic, fie cu organizatia Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Seful guvernului turc anuntase luni ca Statul Islamic este suspectul "numarul unu" pentru atentatul din fata garii centrale din Ankara, dar el nu a exclus in mod categoric o implicare a PKK, organizatie ai carei combatanti au reluat luptele cu fortele de securitate turce la finalul lunii iulie.

Atentat terorist in Turcia: Premierul da vina pe Statul Islamic, e doar un tap ispasitor?

Cotidianul turc Hurriyet a anuntat miercuri ca autorii dublului atentat sinucigas comis sambata la Ankara au fost identificati cu ajutorul mostrelor ADN. Unul dintre ei este Yunus Emre Alagoz, liderul unei retele de sprijin a gruparii jihadiste Statul Islamic in sud-estul Turciei, iar al doilea este Omer Deniz Dundar, membru al aceleiasi retele.

Politia a identificat de asemenea vehiculele folosite de acestia in calatoria de la Gaziantep (oras situat in apropierea granitei cu Siria) la Ankara.

Autoritatile au arestat o a treia persoana considerata complicele celor doi, dar a carei identitate nu a fost dezvaluita, fiind prezentata doar cu initialele Y.S.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#arestari atentat Turcia, #arestari atentat Ankara , #Turcia