Violente in Ucraina: Un nou punct fierbinte, la Mariupol - un mort si trei raniti

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 07 Mai 2014, ora 08:29
3642 citiri
Violente in Ucraina: Un nou punct fierbinte, la Mariupol - un mort si trei raniti

O persoana a murit si alte trei au fost ranite, dupa ce mai multe persoane mascate au luat cu asalt un punct de control din apropiere de orasul Mariupol, in sudul regiunii Donetk, a anuntat Dmitri Simonov, secretarul de presa al fortelor de auto-aparare din regiunea Donbas.

Simonov sustine ca toate indiciile conduc catre membrii gruparii neo-naziste Sectorul de Dreapta si soldatii din armata ucraineana, scrie Itar Tass.

"Este foarte posibil ca militantii din Sectorul de Dreapta, mascati, sustinuti de soldatii cu arme de asalt, sa fi atacat punctele de control din apropiere de orasul Argobaza, langa Mariupol", a spus Simonov.

"Ca rezultat al atacului, o persoana a murit si ate trei au fost ranite, una grav", a continuat acesta. "In total, aproximativ o mie de luptatori au fost adusi inspre Mariupol si un atac asupra orasului, cu o opreatiune ulterioara de curatare, este pe cale sa inceapa", a mai aratat Simonov.

Ucraina, in prag de razboi: Carnagiu in Donetk - zeci de separatisti au fost ucisi

La inceputul saptamanii, confruntarile au facut zeci de victime dintre separatistii pro-rusi, in Donetk, unde s-au dat lupte sangeroase intre fortele speciale ucrainene si rebeli.

"Cele mai recente informatii pe care le avem ne sugereaza ca aproximativ 30 de oameni, inclusiv civili, au fost ucisi, in timp ce de doua sau chiar de trei ori mai multe persoane au fost ranite", a declarat unul dintre liderii militantilor pro-rusi, Miroslav Rudenko.

Ucraina, la un pas de razboi: Ciocniri violente, cladiri ocupate si noi sanctiuni pentru Rusia (Video)

Miroslav Rudenko a mentionat ca situatia este calma in acest moment in regiunea Donetk, cu toate ca zborurile catre si dinspre oras au fost suspendate.

"Toate plecarile si sosirile pe aeroport au fost anulate din motive necunoscute. Poate ca se pregatesc de un asalt. Dar noi suntem vehement impotriva atacarii acestui oras, care are o populatie de peste un milion de persoane", a afirmat liderul separatist.

Tablou de razboi in Ucraina: Lupte grele pe autostrada Slaviansk- Donetk

Armata ucraineana inainteaza in regiunile estice, intr-o incercare de a le aduce din nou sub controlul Kievului. Ciocniri violente cu separatistii au avut loc, duminica seara, in Slaviansk, si s-a inaintat spre Donetk, unde pro-rusii au mai ocupat cladiri administrative.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Ucraina morti Mariupol, #Ucraina morti proteste , #Ucraina