Refugiatii sirieni si afgani s-au luat la bataie in Croatia

Autor: Ana Ilie
Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 20:33
3907 citiri
Refugiatii sirieni si afgani s-au luat la bataie in Croatia

Refugiatii din Siria si Afganistan s-au luat la bataie, vineri dupa-amiaza, in incercarea de a se urca in trenurile care traverseaza Croatia.

Oamenii au folosit pietre, sticle si bete in incaierarea din statia de tren Beli Manastir, in nord-estul tarii, scrie The Daily Mail.

Croatia, noua tinta a invaziei imigrantilor: Mii de oameni au sosit intr-o singura zi

Mai multi imigranti au fost raniti in aceste ciocniri, iar politistii au fost nevoiti sa foloseasca bastoanele de cauciuc pentru a-i desparti. Luptele au inceput la casa de bilete, precizeaza sursa citata.

Imigrantii au continuat sa intre si vineri in Croatia dinspre Serbia, marsaluind prin campuri. Asta, in pofida faptului ca Zagrebul a inchis sapte treceri la frontiera dupa ce peste 14.000 de oameni au intrat in tara in doar doua zile.

Criza imigrantilor: Croatia, aproape de inchiderea completa a granitei cu Serbia - presedintele, apel la armata (Video)

Premierul croat a anuntat ca granicerii vor redirectiona imigrantii catre Ungaria si Slovenia. Guvernul ungar a calificat imediat initiativa drept "inacceptabila". Exista rapoarte potrivit carora Croatia a inceput deja sa transporte mii de imigranti cu autobuzele inspre frontiera de nord cu Ungaria. Oamenii din cel putin doua autocare ar fi reusit sa treaca in Ungaria, din cele 22 sosite la granita croato-ungara in dreptul satului ungar Beremend. In fiecare autocar se afla 22 de oameni.

Cei care au reusit sa treaca frontiera au dat de 200 de politisti ungari si 50 de soldati, care i-au preluat in autocare ungare si i-au dus intr-o directie necunoscuta.

Premierul ungar Viktor Orban a ajuntat deja ca tara sa va construi un gard de sarma ghimpata si la frontiera cu Croatia. "Se pare ca nu ne putem baza pe ajutorul nimanui (...) Ruta prin Balcanii de vest inca mai exista. Faptul ca granita sarbo-ungara a fost inchisa nu a stavilit fluxul", a aratat acesta.

Adrian Edwards, de la Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) a aratat ca actuala criza "creste si se muta de la o tara la alta" in conditiile in care cam 4.000 de imigranti si refugiati intra in Grecia zilnic si apoi se indreapta spre nord.

Controalele mai stricte din Ungaria si Croatia vor duce la un blocaj in Serbia, "o tara care nu are un sistem robust de azil". "Aceste probleme nu se rezolva prin inchiderea granitelor", a avertizat el.

Citeste si:
PSD anunță că va depune propria moţiune de cenzură dacă cea trimisă de USR PLUS va fi respinsă de Curtea Constituţională
PSD anunță că va depune propria moţiune de cenzură dacă cea trimisă de USR PLUS va fi respinsă de Curtea Constituţională
Partidul Social Democrat va depune propria moţiune de cenzură în cazul în care Curtea Constitutională a României (CCR) va da dreptate Guvernului în privinţa moţiunii depuse de USR PLUS şi...
USR PLUS solicită CCR să dezbată rapid sesizarea privind moţiunea de cenzură. "Termenul de 28 septembrie este prea îndepărtat"
USR PLUS solicită CCR să dezbată rapid sesizarea privind moţiunea de cenzură. "Termenul de 28 septembrie este prea îndepărtat"
USR PLUS a adresat preşedintelui Curţii Constituţionale a României (CCR), Valer Dorneanu, o solicitare oficială de preschimbare a termenului stabilit pentru dezbaterea sesizării privind...
Sursa: Ziare.com
Comentarii