Orașul invadat de șobolani, protejați de legislația europeană. ”Eu locuiesc la parter. Au reușit deja să intre”

Joi, 07 Martie 2024, ora 11:01
4808 citiri
Orașul invadat de șobolani, protejați de legislația europeană. ”Eu locuiesc la parter. Au reușit deja să intre”
Șobolanii sapã adevãrate transee pe sub pãmânt FOTO Vremea Nouă

Șobolanii au pus stãpânire pe tomberoanele si scãrile blocurilor din Vaslui, iar atunci când sunt ”vânați” sapã adevãrate transee pe sub pãmânt pentru a scãpa.

Locatarii blocurilor de lângă Piata Vidin nu stiu ce sã mai facã pentru cã șobolanii au ajuns sã le intre în apartamente, scrie Vremea Nouă.

De doi ani de zile, oamenii semnaleazã aceastã problemã Primãriei Vaslui si tot de atunci sunt ignorati cu desãvârsire. Mai nou, se invocã legislatia europeanã, care, chipurile, ar interzice otrãvirea rozãtoarelor „la grãmadã”.

Pe lângã faptul cã sobolanii transmit o multime de boli, ei pot deveni periculosi, mai ales pentru copiii obisnuiti sã se joace afarã. În timp ce aceste animale se plimbã în voie pe trotuare, intrã în blocuri si îsi fac culcusuri prin parcuri, autoritãtile nu se sinchisesc sã ia vreo mãsurã.

O situatie aparte se înregistreazã în zona Pietei Vidin, la blocurile de lângã magazinul Valicrist, unde oamenii se simt deja asediati. În ultimele zile, mai multe gropi au apãrut pe spațiul verde, iar trotuarele au început sã se lase, din cauza transeelor sãpate de rozãtoare. Problema sobolanilor de aici a fost adusã la cunostinta celor din primãrie de acum doi ani, însã institutia priveste extrem de apaticã toatã aceastã situatie.

„Singura mea solicitare cãtre administrația orașului, sã nu îmi intre șobolanii în casã”

În lipsa unei reacții ferme, șobolanii au ajuns sã atace apartamentele oamenilor. „Eu locuiesc la parter, iar la apartamentul de lângă mine au reușit deja sã intre înãuntru. Pur și simplu și-au fãcut loc pe lângã țevi. Au mâncat toatã iarba din fata blocului, iar acum atacã tomberoanele cu gunoi. În fiecare searã, câte trei-patru traverseazã strada și se duc sã mãnânce din acele tomberoane. Eu am plãtit de la începutul anului toate datoriile cãtre stat. Am plãti la utilitãți fãcute în avans, pe tot anul. O singurã pretenție am de la administrația publicã a orașului, sã nu îmi intre șobolanii în casã. Este adevãrat cã avem asociație, cã înainte de toate e de datoria conducerii acestei asociații sã rezolve problema, numai cã presedintele nostru se ocupã de orice altceva, numai de cele ce trebuie nu. El are firmã de fãcut cruci si monumente la cimitir, numai de problemele noastre nu mai vrea sã audã. Am vrut sã îl schimbãm din funcție, însã am înteles cã nu se poate, cã are susținere. Ne învârtim într-un cerc în care nimeni nu poate face nimic”, ne-a declarat o locatarã a blocului nr. 49.

Abandonați de cei care ar putea sã-i ajute, vasluienii au început propria vânãtoare a șobolanilor.

Invazie de șacali în Vaslui. Localnicii, sfătuiți să-şi împrejmuiască proprietăţile
Invazie de șacali în Vaslui. Localnicii, sfătuiți să-şi împrejmuiască proprietăţile
Numărul şacalilor a crescut în ultima perioadă la nivelul judeţului Vaslui, autorităţile estimând un efectiv de peste 400 de astfel de animale. Probleme se înregistrează în special...
Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Victima făcea lucrări de renovare a locuinței
Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Victima făcea lucrări de renovare a locuinței
Un bărbat din judeţul Vaslui a murit luni după amiază, 22 aprilie, după ce un zid de beton s-a prăbuşit peste el. O ambulanţă l-a preluat şi, pe drumul către spital, el a intrat în...
#invazie, #sobolani, #Vaslui, #tuneluri , #stiri sociale