Un fost deputat cere despăgubiri de 400.000. Acesta acuză DNA că i-a distrus viața și i-a omorât soția

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 19:15
8071 citiri
Un fost deputat cere despăgubiri de 400.000. Acesta acuză DNA că i-a distrus viața și i-a omorât soția
Ioan Oltean cere statului despăgubiri de 400.000 de euro FOTO Captură video Youtube

Ioan Oltean, fost deputat PDL și PNL cu șase mandate în Parlamentul României, cere în instanță daune de 400.000 de euro, după ce viața sa ar fi fost grav afectată ca urmare a unui dosar instrumentat de DNA.

Fostul deputat acuză Direcția Națională Anticorupție că a provocat moartea soției sale, printr-o campanie care a avut ca unic obiectiv compromiterea sa publică și condamnarea penală pentru o faptă pe care nu a comis-o, scrie fanatik.ro, citat de G4Media.ro.

Oltean susține că a fost supus la „tortură psihică” timp de șapte ani. Potrivit fostului politician, soția lui a suferit un șoc când el a fost reținut în 2015, care i-a provocat îmbolnăvirea. Femeia a murit în 2017.

„În cei 7 ani cât a durat această tortură psihică, (Ioan Oltean – n.e.) a suferit prejudicii morale irecuperabile, având probleme de relaționare inclusiv cu membrii familiei, consecința cea mai gravă fiind decesul soției sale din luna martie a anului 2017, deces ce a survenit pe fondul imposibilității acesteia de a-și reveni din punct de vedere psihic în urma socului pe care l-a suferit în momentul în care a văzut la televizor că reclamantul a fost reținut pe scara avionului de către ofițerii DNA”, se arată în actele din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Oltean a fost anchetat într-un dosar viza acordarea unor despăgubiri supraevaluate, alături de Crinuța Dumitrean, fostă șefă a ANRP.

Un preot din Chitila le-a spus procurorilor că Oltean a primit ”un sac de bani în 2010”, în curtea bisericii sale, care ar fi conținut 600.000 de euro, potrivit rechizitoriului DNA.

Dosarul a fost clasat în 2020 pe motiv că fapta nu există sau nu e prevăzută de legea penală.

În decembrie 2023, Tribunalul Bistrița-Năsăud a respins ca inadmisibilă acțiunea lui Ioan Oltean, împotriva statului român. Pe data de 23 februarie, la scurtă vreme după publicarea motivării, fostul deputat a contestat decizia, urmând ca apelul să se judece la aceeași instanță.

Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 26 aprilie, de procurorii Direcției Naționale...
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
#Ioan Oltean DNA, #Ioan Oltean dosar coruptie, #Ioan Oltean coruptie, #despagubiri, #solicitare despagubiri, #DNA , #stiri Ioan Oltean