Despre Ioan Zaharia

Zaharia Ioan este nascut pe 16 iunie 1953, in Danesti, judetul Vaslui. Este casatorit si a studiat la Universitatea din Brasov, la Facultatea de Mecanica. A fost sef de reprezentanta la Registrul Auto Roman din Vaslui.

A fost prefect al judetului Vaslui, inspector guvernamental si consilier municipal.

Studii

-Facultatea de Mecanica – Autovehicule Rutiere, Universitatea Brasov.

Activitate profesionala

-Sef de reprezentanta la Registrul Auto Roman din Vaslui

Activitate politica

-Prefect al judetului Vaslui;

-Inspector guvernamental;

-Consilier municipal.

Fost prefect PNL, actual candidat PD-L

Ioan Zaharia a fost nominalizat in noiembrie 2008 drept candidat la Camera Deputatilor in colegiul 1 din judetul Vaslui. El fusese anterior prefect al judetului din partea Partidului National Liberal. A fost schimbat din functie in 2007 si a trecut la PD-L. In competitie a intrat si fostul primar al Vaslui-ului, Victor Cristea.

„Eu mi-am prezentat demisia din PNL din 2005, deci am fost apolitic, timp de trei ani. Motivele care m-au facut sa reintru in politica au fost diverse. Unul dintre ele este sloganul PD-L, „Gandim altfel“, care ma caracterizeaza. Cred ca, deputat fiind, pot face mai mult pentru schimbarea mentalitatii oamenilor, a functionarilor publici, un alt motiv pentru care voi candida. Am ajuns la concluzia ca, pentru mine si pentru vasluieni, candidatura mea este cea mai buna solutie“, a declarat Zaharia, pentru Adevarul de Vaslui.

Corneliu Mihalache, fost lider al PNL Vaslui, si el trecut la PD-L, a sustinut ca noul candidat PD-L Ioan Zaharia este un om deosebit caruia nu i se poate reprosa nimic.

"Domnul Zaharia este un om integru, ma bucur ca face parte din echipa PD-L pentru ca are o atitudine serioasa si echilibrata ", a declarat Mihalache, care cadideaza, la randul sau, pe colegiul senatorial Vaslui.

Ioan Zaharia
Ioan Zaharia

Data nasterii: 16 iunie 1953

Cariera:  om politic

Evenimente importante:  prefect de Vaslui din partea PNL, candideaza la alegerile parlamentare din partea Partidului Democrat-Liberal

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Ioan Zaharia, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.