Ioana Maria Vlas, despre inchisoare: Un mixt letal intre balamuc si bordel

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 10:24
3419 citiri
Ioana Maria Vlas, despre inchisoare: Un mixt letal intre balamuc si bordel
Foto: OK!

Ioana Maria Vlas, fostul administrator al SOV Invest, este, dupa sase ani si jumatate de puscarie, din nou o femeie libera. Desi s-a intors acasa, "mama Fondului National de Investitii", asa cum este cunoscuta, pare sa nu fie prea linistita, insa nici nu mai are energie sa se razboiasca cu cei care o acuza de furt si inselaciune.

Recunoaste ca simtea ca se apropia caderea FNI-ului si cu toate acestea nu a putut face nimic ca sa provina acest lucru, pentru ca, atunci cand ea lipsea, "dispareau si sacii cu bani" si crede ca a fost singura care a ajuns la zdup pentru "ca nu si-a tinut gura".

Intrebata de jurnalistii de la revista OK! cum a fost perioada petrecuta la puscarie, raspunsul venit din partea sa este aproape socant: "Un mixt letal intre balamuc si bordel. Noroc ca am avut relatii foarte bune cu persoanele de acolo".

"Nu am avut dusmani acolo si nici n-as fi avut de ce sa am dusmani, pentru ca eu am facut tot ce-am putut sa le ajut pe femeile de-acolo. Dusmaniile, in puscarie, se nasc, in primul rand, din nevoia de supravietuire - la ele, asta inseamna tigari, cafea, pentru care o puscariasa e in stare sa faca orice. Dar eu nu fumez si nici nu beau cafea", a adaugat ea.

Sustine ca a vrut sa se duca la puscarie pentru "ca scara sa de valori morale ii ordona ei, ca om, ca trebuie sa isi rascumpere fata de ea greselile pe care le-a facut", insa acolo nu a dus o viata deloc usoara.

"Greseala mea a fost ca am acceptat sa lucrez pentru Sorin Ovidiu Vantu. Apoi, eu am avut un orgoliu nemasurat. Dupa ce imi dadusem deja demisia si plecasem in strainatate, m-am intors crezand ca pot sa dreg un fond de marimea FNI-ului. Eu m-am intors din strainatate pentru ca nu am vrut sa mor cu eticheta de hoata si nici nu puteam sa-i las pe oamenii aia pe care eu i-am pregatit, eu i-am pus acolo, erau o multime de tineri foarte buni, sa ramana pe dinafara, pentru ca pica SOV Invest-ul. Si-atunci m-am pus sa mint ca totul e bine, ca este minunat, ca avem bani... Dar eu n-aveam bani!", a continuat Vlas.

Desi in inchisoare "erau niste conditii de trai efectiv cumplite", declara ca s-a simtit bine in arest, pentru ca a facut ceea ce i-a placut. "Am scris si am citit, am invatat cinci ani de drept penal comparat si va rog sa ma credeti ca acum imi pot da examenul de doctorat", continua ea.

Vlas nu considera ca procesul a fost unul incorect, insa crede ca a fost mai mult un proces in care "nu s-a stiut adevarul economic al faptelor si n-au fost stare sa perceapa realitatea".

"Domnul Vantu este, dupa cum s-a adeverit, Dumnezeu in Romania. Dar acum Vantu face greseli pe care inainte nu le facea. Paranoia il impinge sa greseasca", a adaugat Ioana Maria Vlas.

Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#Ioana Maria Vlas arest, #Ioana Maria Vlas FNI, #Vlas inchisoare , #arest