Ce spune Iliescu despre noul PSD, "bazaconiile" cu comunisti si tanarul Ghita

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 07:29
4147 citiri
Ce spune Iliescu despre noul PSD, "bazaconiile" cu comunisti si tanarul Ghita

Fostul sef de stat Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD, a calificat joi aparitia unui "nou PSD" ca fiind neserioasa, dar asta nu inseamna, spune el, ca nu trebuie analizat ce trebuie sa faca partidul pentru a-si consolida pozitiile dupa alegerile din noiembrie 2014.

"Asta e neserios. E drept ca trebuie sa gandim ce sa facem ca PSD sa isi consolideze pozitiile si sa se prezinte ca un partid capabil sa treaca prin toate. Adica orice partid se afla in fata unor realitati, poate sa castige, poate sa piarda. Nu trebuie sa intre in deruta cand pierde, nici in euforie cand castiga, ci sa isi consolideze si sa-si imbogateasca experienta. Eram in 1996 cand am avut prima confruntare asa mai deschisa", a declarat Ion Iliescu la Ateneul Roman.

Intrebat de jurnalisti daca liderul PSD trebuie sa-si asume esecul alegerilor prezidentiale, Ion Iliescu a raspuns afirmativ, dar a subliniat ca aceasta ar fi bine sa se faca din interiorul partidului, comparand situatia lui Victor Ponta cu cea a lui, dupa ce a pierdut alegerile din 1996.

"Bineinteles. Dar ce inseamna sa-si asume? Ati asuma nu inseamna sa te retragi neaparat. Eu am pierdut alegerile in '96 si de pe pozitia de fost presedinte. Si dupa aceea am revenit la partid. Din contra, partidul m-a solicitat sa vin si in perioada de opozitie 96 - 2000 am desfasurat un fel de politica (sic!) care a repropulsat partidul si in 2000 am castigat fara probleme.

Asta este atitudinea constructiva si responsabila, si nu intrarea in panica (sic!) cand pierzi, nici euforie cand castigi. Asta e lectia vietii si lectia vietii politice", a subliniat presedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu a precizat ca va avea loc un congres al PSD, acesta fiind precedat de un Consiliu National.

"Nu prea am mai mers la sedinte, astept, vreau sa fie un congres la partidului. Va fi (un congres - n.red.), dar va fi intai un Consiliu National. Deci astept sa particip la Consiliul National la dezbateri in legatura cu ce-i de facut. (...) Eu de regula mai si vorbesc", a adaugat el.

"Bazaconiile" cu comunisti din campanie

Fostul sef de stat s-a aratat deranjat de etichetele puse PSD in campanie, ca fiind un partid comunist.

"Astea sunt bazaconii. Am avut o Revolutie in 1989, de acolo trebuie sa pornim, ala este punctul de debut al noii istorii in Romania. Asemenea chestiuni politicianiste de slaba factura nu ajuta la nimic.

Sunt alte probleme in legatura cu functionarea statului, institutiilor statului, societatii, partidelor politice, sunt unele mai complexe si mai complicate. Daca ne tinem de fleacuri din astea si de tot felul de etichete, se blocheaza gandirea si analiza de fond a ceea ce trebuie sa se faca", a aratat liderul social-democrat.

Ghita a adunat avere si i s-a urcat la cap

Despre Sebastian Ghita, Ion Iliescu crede ca este un om lipsit de respect si de comportament civilizat.

"Nu ma intereseaza, nu-l cunosc, nu am avut de-a face cu el niciodata. El s-a exprimat cu obraznicie si m-a mirat. Un baiat tanar, de 36 de ani, dar care a adunat avere si i s-a urcat la cap. A fost din partea lui lipsa de respect, de comportament civilizat", a spus Iliescu.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...