Iliescu neaga ca a fost agresat

Luni, 22 Decembrie 2008, ora 11:20
2016 citiri
Iliescu neaga ca a fost agresat

Fostul presedinte Ion Iliescu a negat ca ar fi fost agresat, luni, la manifestarile dedicate eroilor de la Revolutia din 1989 din Piata Revolutiei si spune ca ceea ce a transmis presa sunt "fabulatii".

"Am aflat cu stupefactie ca s-a vehiculat o fabulatie care nu are nimic de-a face cu adevarul, ca cineva m-ar fi agresat, trantit. Sunt fabulatii. Aceasta logoree a unor oameni care se afla in treaba este suprinzatoare", a declarat Iliescu pentru Antena 3.

Iliescu nu a negat ca s-ar fi intamplat ceva, insa ca nu a fost afectat datorita ofiterilor SPP, care "si-au facut treaba" astfel incat fostul sef de stat nici macar nu a fost "atins".

"Se spune ca a fost un individ care ar fi vrut sa arunce cu ceva. Nu am avut nimic. Factorii de ordine si-au facut treaba. A face un eveniment din comportamentele anormale ale unor psihopati aduce deservicii publicului", a adaugat Ion Iliescu.

Mai mult, presedintele de onoare al PSD a subliniat ca el nu a auzit nimic, ca ar fost vorba de un incident, potrivit SPP, dar ca, a repetat, "nu am auzit nimic. E treaba SPP sa tina in frau pornirile unor dezaxati".

Intrebat daca ofiterii SPP i-au recomandat sa nu participe la manifestarile de comemorare a eroilor de la Revolutie, Ion Iliescu a infirmat si aceasta informatie confirmata insa de purtatorul de cuvant al SPP, Bogdan Onea.

"Cum o sa-mi recomande asa cevas si cum o sa-mi dirijez eu actele dupa actele unor indivizi dezechilibrati? In loc sa ne concentram pe semnificatia zilei de azi...", a explicat fostul presedinte al Romaniei.

Totodata, Iliescu a anuntat ca va merge luni la Troita din fata Televiziunii Romane. "Asa cum am facut in fiecare an si o voi face si acum", a spus presedintele de onoare al PSD.

Potrivit unor surse din Serviciul de Protectie si Paza citate de NewsIn, SPP-ul ii recomandase lui Ion Iliescu sa nu participe, luni, la evenimentele dedicate Revolutiei din 1989, tocmai din cauza ca ar fi putut fi tinta unor atacuri, insa demnitarul nu a dorit sa tina cont de acest sfat.

Potrivit jurnalistilor prezenti, cat unor surse din SPP, Iliescu a fost agresat, luni, in timpul ceremoniei din Cimitirul Eroilor, dedicata evenimentelor din decembrie 1989, de catre un batran care a incercat sa arunce cu oua in demnitar.

Potrivit surselor, SPP-istii care erau in preajma fostului presedinte au reusit sa ii dea peste mana agresorului, care a scapat oul din mana.

Omul care l-a agresat pe Ion Iliescu este un batran de 78 de ani.

Persoana care l-a agresat, luni, pe Ion Iliescu este audiata de politistii Sectiei 1 si poate fi cercetata penal numai daca fostul presedinte depune plangere la politie, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.

Potrivit lui Ciocan, presupusul agresor al fostului presedinte Ion Iliescu a fost identificat, se numeste Constantin G., are 78 de ani si este audiat de politistii Sectiei 1. Ciocan a precizat ca barbatul risca o sanctiune la Legea 61 privind tulburarea ordinii si linistii publice, fie ca va fi o amenda, fie ca va fi un avertisment.

Totusi, daca Ion Iliescu depune plangere, Constantin G. va fi cercetat penal cel putin pentru calomnie.

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost atacat cu monede, si duminica, in Cimitirul Eroilor Revolutiei din Bucuresti, unde participa la manifestarile in memoria victimelor din 21-22 decembrie 1989.

Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#liescu atacat monede, #manifestare victime Revolutie, #cimitirul Eroilor Capitala, #Iliescu atacat luni , #Revolutie