Ion Iliescu, agresat din nou la manifestarile dedicate Revolutiei din 1989

Luni, 22 Decembrie 2008, ora 09:26
5294 citiri
Ion Iliescu, agresat din nou la manifestarile dedicate Revolutiei din 1989
Foto: Antena 3

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a fost agresat din nou, luni dimineata, la manifestarile dedicate eroilor Revolutiei din 1989, de data aceasta din Piata Revolutiei.

Potrivit primelor informatii, Iliescu ar fi fost trantit la pamant de un barbat in varsta de 78 de ani, insa s-a dovedit ca barbatul a aruncat cu oua in Ion Iliescu.

Dupa ce l-a atacat pe fostul sef de stat, barbatul a strigat ca este veteran de razboi si l-a acuzat pe Iliescu de moartea copiilor sai la Revolutia din 1989.

Vizibil iritat de incidentul de luni dimineata si murdar pe palton, Ion Iliescu a spus ca barbatul care l-a atacat este "dezaxat", in ciuda traumei umane suferite: i-au murit copiii la Revolutie.

"Sunt dezaxati", a declarat Iliescu. "Ce sa mai comentez? Din asemenea oameni faceti eveniment? Trebuie tratati asa cum merita", a spus apoi jurnalistilor prezenti in Piata Revolutiei.

Ulterior, contactat telefonic de Realitatea TV, fostul sef al statului a mai declarat ca acest tip de oameni rebuie tratat cu indiferenta.

"Refuz sa comentez intr-un fel actele celor dezaxti, care nu inteleg actul pe care l-a savarsit poporul roman spre a deschide drumul spre democratiei", a cometat Ilescu.

Acesta este de parere ca la baza acestui incident este "ura tampita a unora care nu stiu sa aprecieze momentele si valorile noastre nationale" si ca cel mai bine ar fi ca presa sa nu faca din asta un eveniment, pentru ca "sunt actiuni ale unor oameni iresposabili".

Ion ilescu a adaugat si ca acest incident nu l-a speriat si ca va participa in continuare la evenimentele dedicate acestei zile.

Potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului de Protectie si Paza (SPP), Bogdan Onea, Ion Iliescu nu a fost trantit la pamant luni dimineata, ci "doar agresat verbal".

Mai mult, Onea a adaugat ca dupa ce fostul presedinte a fost atacat cu monede, duminica, la Cimitirul Eroilor din Capitala, ofiterii SPP i-au recomandat sa nu mai ia parte la manifestatii, insa Ion Iliescu nu a tinut cont de sfatul celor de la SPP.

Agresorul a fost legitimat, retinut de catre jandarmi si dus la o Sectia 1 de politie pentru declaratii. Barbatul a fost amendat cu doua milioane.

Nu este prima data cand Iliescu este agresat la manifestarile de anul acesta. Duminica, presedintele de onoare al PSD a fost atacat cu monede in Capitala, la ceremonia de comemorare a victimelor Revolutiei din '89.

Prezenta lui Ion Iliescu la manifestarile comemorative, care s-au tinut la Cimitirul Eroilor din Capitala, i-a numultumit pe unii participanti care au protestat aruncand cu monede inspre fostul sef de stat, transmite Adevarul.

Ploaia de monede a cazut in timp ce fostul sef de stat acorda un interviu, iar agentii care il insoteau s-au folosit de sacouri pentru a crea un scut in jurul lui Ion Iliescu.

Potrivit sursei citate, atacatorii au fost un grup de revolutionari, care il considera vinovat pe social-democrat pentru evenimentele din decembrie 1989.

Potrivit presedintelui de onoare al PSD, incidentul este "inacceptabil intr-o societate civilizata" si o "blasfemie la adresa momentului".

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune despre presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, ca este un impostor care nu poate fi numit revolutionar.

Mai mult, Iliescu spune ca Maries este in spatele incidentului petrecut la comemorarea eroilor Revolutiei.

Pe de alta parte, Teodor Maries a sustinut ca nu are nicio legatura cu incidentul. "Nu am ce sa discut cu dansul. Ca nu am certificat, as fi prea obraznic astazi daca as spune ca nu am luat din mana celui care dupa 22 decembrie, preluand puterea, a produs genocidul de dupa 22 decembrie", a spus Maries, potrivit aceleiasi surse.

Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#liescu atacat monede, #manifestare victime Revolutie, #cimitirul Eroilor Capitala, #Iliescu atacat luni , #Revolutie
Comentarii