Iuliu Winkler: Este in interesul national ca UDMR sa participe la guvernare

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 21:17
3858 citiri
Iuliu Winkler: Este in interesul national ca UDMR sa participe la guvernare
Foto: Arhiva

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler considera ca participarea UDMR la guvernare ar fi benefica si in interesul national. El sustine ca Romania are nevoie rapid de un guvern stabil si respectat in Europa.

Fost ministru si membru al Presedintiei UDMR, Iuliu Winkler este convins ca Uniunea va contribui la interesul national prin alianta cu USL.

"Interesul national este o coalitie in Parlament care sa sustina un guvern in stare sa aduca stabilitate, un guvern care sa respinga populismul, un guvern care sa fie acceptat in Europa, recunoscut si daca se poate si respectat, si un guvern care sa se poata ocupa imediat, din zilele urmatoare, de proiectele de care este foarte multa nevoie, proiectele politice, Constitutie, regiuni, dar si proiectele economice.

Cunoscand situatia europeana, cunoscand situatia de acasa, afirm fara nicio ezitare ca UDMR este un plus ca partener politic pentru orice fel de coalitie parlamentara care isi doreste sa atinga aceste obiective. Evident, avem si noi dezideratele si obiectivele noastre", a declarat Winkler pentru Ziare.com.

Europarlamentarul UDMR considera ca politicienii care se impotrivesc participarii UDMR la guvernare ar trebui sa dea dovada de "putin" mai multa responsabilitate si maturitate.

"Noi cand suntem priviti ca UDMR, cand ca maghiari din Romania, si asta dupa interesele celui care interpreteaza si se foloseste de acest subiect. Acum, cei care doresc sa ne priveasca precum un partid, ceea ce nu suntem, evident ca vin si numara matematic si vor sa demonstreze ca nu este nevoie de noi.

Cei care sunt putin mai responsabili sau ne privesc ca pe o comunitate de care nu poti sa te dezici si de care nu poti sa nu tii cont sunt un pic mai europeni, un pic mai maturi, dupa 23 de ani cred ca este nevoie de mult mai multa maturitate decat ceea ce se vede astazi pe scena politica. O abordare responsabila inseamna ca atunci cand te uiti la UDMR vezi un milion si jumatate de maghiari in Romania, vezi o comunitate de care trebuie sa tii cont", a mai spus Winkler.

Europarlamentarul UDMR a mai dezvaluit ca negocierile dintre UDMR si USL vor ajunge la un rezultat in cateva zile.

Ponta anunta ca UDMR vrea sa intre la guvernare alaturi de USL (Video)

Intentia UDMR de a participa la guvernare a fost anuntata de premierul Victor Ponta imediat dupa publicarea primelor rezultate ale alegerilor parlamentare. Ponta s-a aratat favorabil unei asemenea idei, insa s-a lovit de o opozitie puternica din partea PNL si PC.

Norica Nicolai: UDMR sa ramana in Opozitie

"Sunt ferm impotriva unei aliante la guvernare cu UDMR", a spus ministrul Culturii Puiu Hasotti, sustinut si de vicepresedintele PNL Norica Nicolai.

Voiculescu: E greu de conceput o colaborare cu UDMR la guvernare (Video)

De asemenea, presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, joi, ca e "greu de conceput" prezenta UDMR la guvernare. "Tocmai le spuneam colegilor mei ca, din punctul nostru de vedere, e greu de conceput, dar vom vedea", a spus liderul PC.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#UDMR Guvern USL, #Winkler UDMR guvernare USL, #alianta UDMR USL , #UDMR