Joe Biden rămâne mut după noua inculpare a fiului său. Dosarul jenant i-ar putea afecta campania pentru un nou mandat

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 23:30
2603 citiri
Joe Biden rămâne mut după noua inculpare a fiului său. Dosarul jenant i-ar putea afecta campania pentru un nou mandat
Joe Biden a declarat că nu își va grația fiul dacă va fi condamnat FOTO captură video YouTube

Joe Biden a refuzat vineri, 8 decembrie, să comenteze problemele judiciare ale fiului său, inculpat în ajun de justiţia federală pentru fraudă fiscală într-un dosar care ar putea afecta campania preşedintelui democrat pentru realegerea sa la Casa Albă în anul viitor, relatează France Presse.

În timp ce pleca de la Casa Albă într-o deplasare în vestul ţării, preşedintele american i-a salutat pe jurnalişti, dar nu a rostit niciun cuvânt când aceştia l-au întrebat dacă crede că fiul său este nevinovat.

Joe Biden se duce în statele Nevada şi California pentru a prezenta mari investiţii în domeniul feroviar şi pentru a participa la recepţii pentru campania sa de realegere.

Dar aceasta ar putea avea de suferit din cauza celei de-a doua inculpări a fiului său, acuzat de această dată că ar fi ”implicat într-o stratagemă” care i-a permis să nu plătească impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari între anii 2016 şi 2019. Sunt ani în care Hunter Biden, 53 de ani, ”a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viaţă extravagant” - pentru a-şi finanţa consumul de droguri şi a-şi oferi compania unor ”escorte” - ”în loc să-şi plătească impozitele”, indică actul de acuzare.

Această nouă inculpare înseamnă că fiul preşedintelui, deja urmărit penal pentru deţinere ilegală de armă, ar putea fi judecat în două rânduri în anul următor, în timpul ce tatăl său va încerca să se facă reales la Casa Albă.

Un dosar jenant pentru preşedintele democrat, care se pregăteşte să se confrunte cu Donald Trump, predecesorul său în funcţie, care domină cursa de nominalizare republicană şi este implicat în numeroase dosare judiciare care îl vizează personal.

Aleşii republicani din Congres desfăşoară şi o anchetă pentru deschiderea unei proceduri de impeachment împotriva lui Joe Biden, pe motiv că acesta ar fi profitat de pe urma afacerilor controversate ale fiului său în străinătate.

După ce s-a recuperat de dependenţa de droguri şi alcool, Hunter Biden se ocupă în prezent de pictură. Tatăl său a negat întotdeauna că ar fi implicat în afacerile fiului său, susţinându-l în public.

Erdogan a amânat întâlnirea cu Biden. Ar fi fost prima vizită a președintelui Turciei la Casa Albă după mulți ani
Erdogan a amânat întâlnirea cu Biden. Ar fi fost prima vizită a președintelui Turciei la Casa Albă după mulți ani
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, ar fi trebuit să se întâlnească cu Joe Biden la Casa Albă, în ziua de 9 mai, dar a amânat vizita, transmit vineri, 26 aprilie, Reuters şi AFP,...
Biden îl așteaptă pe Trump la o confruntare publică înaintea alegerilor din noiembrie: ”Mă bucur s-o fac”
Biden îl așteaptă pe Trump la o confruntare publică înaintea alegerilor din noiembrie: ”Mă bucur s-o fac”
Înainte de înfruntarea de la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, fostul și actualul președinte al Statelor Unite s-ar mai putea confrunta o dată. Joe Biden a anunțat vineri, 26...
#Joe Biden presedinte SUA, #Hunter Biden, #fiu Joe Biden, #inculpare, #frauda fiscala , #stiri Joe Biden