Planurile liberalilor pentru Congresul PPE: "Dacă tot vine Karl Nehammer şi îl vedem la faţă, măcar să vină şi cu un anunţ"

Sambata, 02 Martie 2024, ora 16:53
2187 citiri
Planurile liberalilor pentru Congresul PPE: "Dacă tot vine Karl Nehammer şi îl vedem la faţă, măcar să vină şi cu un anunţ"
Cancelarul austriac, Karl Nehammer FOTO Twitter

Liderii PNL speră la rezultate care să accelereze aderarea României la Schengen după congresul Partidului Popular European, care va avea loc perioada 6-7 martie, la Bucureşti. Unul dintre liderii care vor ajunge în capitala României va fi cancelarul austriac Karl Nehammer.

Europarlamentarul PNL Siegrfried Mureşan spune că dacă va sosi în România, Karl Nehammer ar avea ocazia să vadă că nu din România vin persoanele care solicită azil în Austria.

”Vom afla zilele următoare (dacă va veni în România cancelarul Austriei - n.r). A fost invitat fiindcă partidul său este partid membru al PPE. Şi PPE-ul acţionează corect, conform statutului, l-a invitat.

Ar fi şi o ocazie potrivită să vadă că nu din România vin persoanele care solicită în mod ilegal azil în Austria. Nici nu au trecut prin România şi să vadă ceea ce şi noi şi toate instituţiile Uniunii Europene spunem de ani de zile, că problema migraţiei pe care Austria o are, pe care o înţelegem, nu-şi are originea în România. Adevărul este că dacă va veni cu avionul acum va fi sigur ultima dată când va trebui să arate paşaportul la frontieră”, a declarat Mureşan, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

"Să nu vină doar cu ideea de a-l înjura”

Nici Rareș Bogdan nu consideră că discuțiile cu Nehammer, care s-a împotrivit aderării României la Schengen, vor fi amiabile.

„Cu siguranță va aborda și chestiunea Schengen. Situația actuală pe rutele din Balcanii de sud, și nu pe granița cu România-Serbia. Inclusiv în rândul imigranților care au ajuns pe teritoriul austriac cifrele au scăzut foarte mult, iar de pe teritoriul României sunt mai puțin de 0,8%, iar pe returnare au fost undeva la 170 de persoane”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.

Acesta a precizat că, pentru PNL, această reuniune este o șansă de a aborda problemele României în relația cu alte state. Nicolae Ciucă va redeschide cu această ocazie discuțiile despre aderarea pe cale terestră la Spațiul Schengen.

"Nu ascund că lucrăm la asta, încercăm să obţinem o negociere, că, dacă tot vine Karl Nehammer şi îl vedem la faţă, măcar să vină şi cu un anunţ, să nu vină doar cu ideea de a-l înjura.

Da, da, poate fi 2024 cu un anunţ prietenos făcut de liderii partidului de guvernământ din Austria, chiar la congresul de la Bucureşti (…) Nu vreau să creez aşteptare”, a spus prim-vicepreşedintele PNL, într-o altă declarație la un post TV, conform News.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul Austriei vrea Moscova la masa negocierilor. Nehammer: „Nu poate exista pace fără Rusia”
Cancelarul Austriei vrea Moscova la masa negocierilor. Nehammer: „Nu poate exista pace fără Rusia”
Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat, într-un interviu, că este convins că Rusia trebuie adusă la masa negocierilor pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Nehammer a remarcat,...
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
Deși a trecut mai puțin de o lună de la anunțarea candiaturii medicului Cătălin Cîrstoiu din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei, în presă și în spațiul public au apărut zvonuri...
#Karl Nehammer, #aderare Schengen, #Rares Bogdan PNL, #Siegrfried Muresan Autoritatea Europeana Muncii , #stiri Rares Bogdan