Kelemen Hunor: Facem apel la calm actele de vandalism, trebuie condamnate

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 14:25
997 citiri
Kelemen Hunor: Facem apel la calm actele de vandalism, trebuie condamnate

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a facut luni un apel la calm, condamnand actele de vandalism inregistrate in timpul protestelor din ultimele zile, si a precizat ca uniunea este de acord cu convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, daca sunt indeplinite conditiile constitutionale.

Kelemen Hunor a mai spus ca UDMR este de acord si cu protestele spontane si cu cele organizate, dar se delimiteaza de actele de vandalism, in cazul carora "interventia jandarmeriei este absolut necesara".

"Nu trebuie sa politizam nicio actiune(...) Fiecare cetatean, trecator sau protestatar pasnic, trebuie sa se simta in siguranta, aceasta este prioritatea numarul unu pentru guvern si clasa politica", a mai spus Kelemen Hunor, adaugand: "nu trebuie sa ne speriem daca oamenii ies pe strada si, in mod organizat sau mai putin organizat, dar civilizat, cer anumite lucruri".

Presedintele UDMR a admis, la fel ca si premierul Emil Boc, ca romanii au fost afectati de restructurari si de masurile de austeritate luate, si a punctat ca "trebuie sa simti, ca om politic, pana unde poti sa mergi".

De asemenea, acesta a salutat retragerea proiectului de lege "pregatit de grupul de lucru de pe langa Administratia Prezidentiala" si a calificat drept "binevenita" retragerea proiectului de lege din dezbaterea publica de catre premier.

"Asta nu inseamna ca problemele au disparut, sunt probleme, noi cunoastem aceste probleme, avem si capacitatea de a analiza, de a cauta solutii, dar nu poti sa faci de la o zi la alta, sa dai impresia ca sunt 3-4 oameni care doar ei se pricep la acest domeniu. E nevoie de toata lumea, inclusiv de doctorul Arafat cu care ne-am solidarizat, am spus de la inceput ca regretam ca a plecat", a spus Kelemen Hunor.

"Nu cred ca reforma sistemului sanitar este acum problema. Nu ne grabim, nu noi am insistat, nu noi am cerut nici in decembrie, nu noi am spus trebuie facut doar asa", a mai adaugat el, precizand ca echipa despre care vorbea luni premierul Emil Boc, care va pregati legea Sanatatii, nu va face decat o analiza a problemelor, urmand sa constate daca este nevoie de un nou proiect sau doar de amendarea celui existent.

Liderul UDMR s-a aratat convins ca in cadrul institutiilor politice trebuie sa se poarte un dialog, atat intre partide, cat si cu societatea in ansamblu, si i-a invitat la dialog inclusiv pe eventualii lideri ai protestatarilor iesiti in aceste zile in strada, "dar nu cu cei care sunt agresivi si creeaza nesiguranta".

In ceea ce priveste propunerea Opozitiei de a se convoca o sesiune parlamentara extraordinara, liderul UDMR a precizat ca este de acord, acest lucru "nu trebuie evitat", dar sesiunea trebuie convocata in conditiile trecute in Constitutie si in regulamentele celor doua camere ale Parlamentului.

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....