Klaus Iohannis și soția sa au mers în safari, în timpul vizitei oficiale din Kenya. Reacția Administrației Prezidențiale după apariția fotografiilor FOTO

Miercuri, 15 Noiembrie 2023, ora 17:08
9986 citiri
Klaus Iohannis și soția sa au mers în safari, în timpul vizitei oficiale din Kenya. Reacția Administrației Prezidențiale după apariția fotografiilor FOTO
Klaus și Carmen Iohannis, în safari FOTO Facebook/Kenya Wildlife Service

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au fost miercuri, 15 noiembrie, în safari, în timpul vizitei oficiale în Kenya, în Parcul Naţional Nairobi.

Imaginile au apărut pe pagina de Facebook Kenya Wildlife Service.

”Astăzi, secretarul de cabinet al Ministerului Turismului şi Faunei Sălbatice, Hon. Dr. Alfred Mutua, alături de directorul general al Kenya Wildlife Service, Dr. Erustus Kanga, au avut onoarea de a-i găzdui pe distinsul preşedinte român Klaus Iohannis şi pe prima doamnă Carmen Iohannis în Parcul Naţional Nairobi”, scrie în postarea de pe pagina Kenya Wildlife Service.

Şeful statului apare în imagini în maşină de teren, alături de soţia sa, şi în timp ce li se prezintă informaţii despre parc. Cei doi sunt îmbrăcaţi casual, în culori deschise şi poartă ochelari de soare.

Reacția Administrației Prezidențiale

Pe agenda preşedintelui de miercuri nu se afla iniţial nicio acţiune, dar, după apariţia imaginilor, Administraţia Prezidenţială a pus pe site ”întâlnirea cu ministrul pentru protejarea naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu Directorul General al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în cadrul vizitei la Parcul Naţional Nairobi”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se află în Kenya pentru o vizită de stat de trei zile.

Administraţia Prezidenţială a transmis, la scurt timp după apariţia imaginilor, că ”în cadrul vizitei de stat în Kenya, similar altor şefi de stat, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de partea kenyană să viziteze Parcul Naţional Nairobi, care este unic în lume prin faptul că aduce aproape de mediul urban o biodiversitate variată”.

”Kenya este un stat cu un profil solid de implicare la nivel naţional şi internaţional în domeniul protecţiei mediului, fiind gazda Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, a Summitului climatic COP12 în 2006 şi, foarte recent, a Summitului African pentru Climă. Cooperarea în domeniul limitării schimbărilor climatice şi al protecţiei mediului este o temă centrală a vizitei de stat a Preşedintelui României în Republica Kenya. Aceasta vine pe fondul interesului deosebit al Preşedintelui Klaus Iohannis pentru aceste domenii, precum şi al prezenţei lor ca teme importante în recent adoptata Strategie a României pentru Africa”, se arată în comunicatul oficial.

Administraţia Prezidenţială precizează că ”vizita în Parcul Naţional Nairobi a oferit prilejul unei discuţii privind conservarea naturii cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu directorul Serviciului Kenyan pentru Protejarea Vieţii Sălbatice (Kenya Wildlife Service), Dr Erustus Kanga”.

”Conservarea biodiversităţii şi managementul ecosistemelor reprezintă o componentă importantă a Memorandumului de Înţelegere în domeniul Protecţiei Mediului şi al Schimbărilor Climatice, semnat pe 14 noiembrie 2023 între România şi Kenya, în prezenţa Preşedintelui Klaus Iohannis şi a Preşedintelui William Ruto. În plus, prin Memorandum, cele două state îşi propun să lucreze împreună pentru a promova educaţia privind schimbările climatice şi mediul”, afirmă Cotroceniul.

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că educaţia este esenţială în protejarea mediului şi limitarea schimbărilor climatice şi că va susţine şi promova cooperarea între România şi Kenya în domeniul educaţiei pentru mediu.

”În cadrul vizitei, au fost discutate, de asemenea, strategiile de implicare a comunităţilor locale în protejarea biodiversităţii, precum şi modalităţile de reconciliere eficientă a protejării naturii cu dezvoltarea urbană, România şi Kenya urmând să coopereze în aceste domenii”, mai arată comunicatul.

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#Klaus Iohannis presedinte, #vizita kenya, #safari, #Carmen Iohannis, #Administratia Prezidentiala , #stiri Klaus Iohannis