Udrea: Iohannis promoveaza incalcarea legii. Serviciile nu pot avea oameni in politica

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 20:00
2670 citiri
Udrea: Iohannis promoveaza incalcarea legii. Serviciile nu pot avea oameni in politica

Elena Udrea reactioneaza la declaratia lui Klaus Iohannis de luni, care spunea ca este in regula ca serviciile secrete au agenti acoperiti in presa si in politica, catalogand aceasta declaratie drept "socanta".

"In calitatea sa de candidat, Iohannis promoveaza incalcarea legii sau incurajeaza lipsa transparentei in activitatea unei puteri in stat. (...) Aceasta situatie arata lipsa de respect a lui Klaus Iohannis pentru statul de drept si modul in care intelege sa exercite autoritatea publica. Inca o data e evident cat de apropiat ca gandire este de Victor Ponta, alaturi de care a fost in momentele in care au incercat incalcarea Constitutiei la evenimentele din vara lui 2012", scrie pe Facebook Elena Udrea.

Candidatul PMP la presedintia Romaniei reaminteste ca legea 14/1992, actualizata in 2014, prevede ca: "Personalul Serviciului Roman de Informatii nu poate face parte din partide sau alte organizatii cu caracter politic ori secret si nu poate fi folosit in scopuri politice. Serviciul Roman de Informatii nu va intreprinde nicio actiune care sa promoveze sau sa lezeze interesele vreunui partid politic sau persoane fizice ori juridice, cu exceptia acelor actiuni ale acestora care contravin sigurantei nationale" si spune ca prevederile se extind pentru toate serviciile de informatii.

Intrebat luni, la emisiunea Adevarul Live, daca el considera ca este normal ca serviciile de informatii sa aiba ofiteri acoperiti in presa si in politica, Klaus Iohannis a raspuns: "Da, eu cred ca face parte din activitatea serviciilor si nu cred ca este vreo problema".

"Eu, personal, consider ca in servicii avem profesionisti foarte buni, dar nu cred ca trebuie noi sa le spunem cum sa isi faca treaba", a mai declarat candidatul la presedintie al ACL.

Iohannis considera normal ca serviciile sa aiba ofiteri acoperiti in presa si in politica

In aceeasi emisiune, Klaus Iohannis a facut o alta declaratie surprinzatoare, spunand ca va candida la presedintie indiferent de decizia pe care ar putea sa o dea Inalta Curte in procesul in care ANI l-a acuzat de incompatibilitate.

Klaus Iohannis, despre dosarul de incompatibilitate: Candidez indiferent de decizia Inaltei Curti

Marti, ICCJ judeca o sesizare din partea ANI prin care se cere rejudecarea unui proces castigat de Klaus Iohannis in care inspectorii de integritate sustineau ca acesta ar fi fost incompatibil in mandatul sau de primar al Sibiului.

Klaus Iohannis a fost si reprezentant al Primariei Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce, potrivit ANI, este ilegal.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: Ziare.com